Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

5000 деца остават извън градините

Петък, 13 Май 2016 / В клас
5479
  • От общината уверяваха, че има места

 

Близо 11 хиляди деца не получават място в яслите

 

 

15 671 деца остават извън обхвата на общинските ясли и градини в София, съобщиха след класирането от Дискусионния клуб за социална местна политика, цитирани от FrogNews.

От родените през 2010 година деца 176 са извън обхвата, като чакат 97, показват данните. От набор 2011 чакащи за класиране са 197, от 2012 - 367, от 2013 - 4214, от 2014 - 6650, а от набор 2015 чакащите са са 4146. 

Това се случва въпреки драстичния спад в броя на родените деца в столицата и страната, демографската криза и разходваните над 300 млн. лева за строеж, разширения и ремонт на детски градини през последните години, посочват от Дискусионния клуб.

 

 

250 заявления с грешно подадени данни за класиране за детска градина в столицата са анулирани, съобщиха от Столична община. Вчера след 18 часа са направени проверки по общите, социалните и допълнителните критерии, съобщават от Столична община.

Кандидатстващите семейства са се опитали да натрупат точки с неверни данни за член от семейството с призната група инвалидност или с допълнителните точки, които идват от поне един родител, който работи на трудов договор в детските заведения и общинските училища.

Най-много обаче - 126 заявления са анулирани, тъй като заявяват, че един родител или настойник с медицинско образование работи в общинско лечебно или здравно заведение на територията на Столична община.

 

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

детски градини, София, класиране

Street of Art

Романтика от дъски

Неделя, 16 Октомври 2016 / Стил
Идеи за нестандартни мебели от палети и сандъци    Палетите са много популярни напоследък, защото от тях може да се направи практически всякакво обзавеждане и за всяко помещение. Можем да ги използваме не само на двора и на верандата, а направо да ги вкараме в дневната и [...]

Диви животни в салатата

Събота, 31 Август 2019 / Хранене и Здраве
Странно, но неканените гости предпочитат конвенционално отглежданите зеленчуци   Имали ли сте неканени гости от дивата природа в пакетирани салати или зеленчукови храни? За 15 години в САЩ има над 40 подобни регистрирани случая, установява Даниел Хюз, технически сътрудник в катедра &bdq [...]