Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Детските центрове и занимални отварят от 1 юни

Вторник, 26 Май 2020 / В клас
449
  • Разрешава и работата на спортните съоръжения за деца на закрито

Ресторанти и игрални зали също ще могат да приемат посетители

 

От началото на юни детските занимални, клубове и детски центрове ще могат да работят отново. Това е записано в последната заповед на здравния министър Кирил Ананиев. Това ще е възможно при спазване на противоепидемичните мерки, както за всяка друга дейност.

От днес отвориха детските градини, като в София в първия ден едва 14% от родителите пуснаха децата си на детска градина и около 25% от записаните на детска ясла. Или общо 6348 деца в 173 детски градини и още 489 деца в 24 самостоятелни ясли. Работата им е разрешена при строги хигиенни мерки и дезинфекция на помещенията и съоръженията по 4 пъти на ден. 

Сред разрешените от 1 юни дейности са още посещенията на заведения на закрито при спазване на противоепидемичните мерки.  От първи юни може да отворят врати ресторантите на закрито, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници.   Разрешават се посещенията на детски и спортни съоръжения на закрито, увеселителни и игрални зали, в това числои тези в търговските центрове. Разрешава се да работят и барове, с изключение на дискотеки, пиано-бар и нощни барове.  

Официално се разрешават и културно-развлекателни мероприятия като театри, концерти, сценични прояви. Това може да е възможно обаче при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет на закрито и до 50% от общия им капацитет на открито и при максимален капацитет на използване на залите.

 

Вижте още:

Отварят детските градини с малки групи

Кината и театрите ще работят с намален капацитет

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

детски градини, занимални, центрове, деца, образование, коронавирус

StreetBoard

България "блесна" в изследване за качеството на живот

Четвъртък, 28 Юли 2016 / Общество
В региона сме сред първенците, но сме наполовина спрямо стандарта на най-развитите държави в Европа   България изпреварва по качество на живот повечето си балкански съседи, включително Румъния и Турция. Това показва доклад за 2016 г. на „Бостън консултинг груп“, която е едн [...]

Франциск – папата, който разчупи каноните

Неделя, 05 Май 2019 / Общество
Кой е човекът, който стои начело на Римокатолическата църква?   Той  е първият папа йезуит, първият който не е европеец, а идва от Латинска Америка и първият, който призна, че е закърмен с  българско кисело мляко. Световноизвестният режисьор Вим Вендерс направи филм за него, [...]