Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Парк в училището или училище в парка

Сряда, 04 Септември 2019 / В клас
194
  • Атриум
  • Класна стая
  • Библиотека
1 / 4

Ново училище с модерна зелена сграда отвори врати в София 

 

Фотоволтаична система, пречиствателна станция за питейна вода, килим в класната стая и антибактериални настилки – новооткритото BRITANICA Park School е в сграда от ново поколение и обещава образование от нов тип. То се намира в кв. Драгалевци на площ от 15 423 кв. м. и ще обучава деца от 2,5 години (детска градина) до 12 клас.

 

„Сградата е проектирана по най-новите стандарти и е изградена според принципите за пасивна къща. Изградена е самостоятелна фотоволтаична система, водата е в изворно състояние, благодарение на специална технология и строителните материали са изцяло екосъобразни“, каза на откриването на училището Любомир Лалов, създател на училища BRITANICA и BRITANICA Park School.

 

Проектът е дело на арх. Цветан Петров от „Иво Петров Архитекти“ и инж. Николай Чомаковски от Pipe System.

Сградата е построена за краткия срок от 1 година, а инвестицията е 20 милиона лева. Разделена е на 7 корпуса, като са отделени всички възрастови граници – от детска градина до гимназиални класове.

Подовете и таваните са антибактериални, като специална вентилационна система разпръсква свежия въздух навсякъде. Отоплението е изцяло подово, като това предразполага и към занятия, които могат да се провеждат на килимите в класните стаи – целта е да бъде създадена семейна обстановка в тях и класните стаи да разполагат с дивани, шкафчета, бюра, които предразполагат към групови занимания.

Детската градина е в отделен корпус, а пясъкът в детските площадки е внесен от Карибския регион.

 

Важни елементи от екологичния профил на кампуса са обширният озеленен двор, озелененият покрив и учебните стаи на открито. Училищният комплекс предлага на децата просторни учебни стаи; специализирани кабинети по химия, физика и биология; класическа библиотека; зали за събития; вътрешен и външен амфитеатър; зали за изобразително и танцово изкуство, за музика и театър. Голямата спортната зала е подходяща за всички спортове и състезания, а на разположение на децата са и спортните игрища в кампуса.

 

Вижте още: 

Училището „Брайтуъркс“ в Сан Франциско

Синьото училище в Ню Йорк

Гимназията "Рестад" в Копенхаген

Училището „Стив Джобс“ в Амстердам

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

училище, обазование, парк, BRITANICA Park School

StreetBoard

Всеки четвърти ученик е пробвал наркотици

Сряда, 21 Септември 2016 / Общество
  България е сред малкото страни, в които момичетата пушат повече от момчетата   Нивото на употребата на наркотици сред 16-годишните ученици остава високо. Това показват данни от от международното сравнително изследване "Европейски училищен изследователски проект за алкохол и друг [...]

Как да се справим с данъчните измами?

Сряда, 23 Ноември 2016 / Общество
Може да се помисли за обратно начисляване на ДДС   Режимът на обратно начисляване на ДДС е такъв метод, при които данъкът не е изискуем, както обикновено от доставчика на стоката или услугата, а се начислява от неговия получател. В момента на данъчното събитие получателят на доставката [...]