Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Парк в училището или училище в парка

Сряда, 04 Септември 2019 / В клас
251
  • Атриум
  • Класна стая
  • Библиотека
1 / 4

Ново училище с модерна зелена сграда отвори врати в София 

 

Фотоволтаична система, пречиствателна станция за питейна вода, килим в класната стая и антибактериални настилки – новооткритото BRITANICA Park School е в сграда от ново поколение и обещава образование от нов тип. То се намира в кв. Драгалевци на площ от 15 423 кв. м. и ще обучава деца от 2,5 години (детска градина) до 12 клас.

 

„Сградата е проектирана по най-новите стандарти и е изградена според принципите за пасивна къща. Изградена е самостоятелна фотоволтаична система, водата е в изворно състояние, благодарение на специална технология и строителните материали са изцяло екосъобразни“, каза на откриването на училището Любомир Лалов, създател на училища BRITANICA и BRITANICA Park School.

 

Проектът е дело на арх. Цветан Петров от „Иво Петров Архитекти“ и инж. Николай Чомаковски от Pipe System.

Сградата е построена за краткия срок от 1 година, а инвестицията е 20 милиона лева. Разделена е на 7 корпуса, като са отделени всички възрастови граници – от детска градина до гимназиални класове.

Подовете и таваните са антибактериални, като специална вентилационна система разпръсква свежия въздух навсякъде. Отоплението е изцяло подово, като това предразполага и към занятия, които могат да се провеждат на килимите в класните стаи – целта е да бъде създадена семейна обстановка в тях и класните стаи да разполагат с дивани, шкафчета, бюра, които предразполагат към групови занимания.

Детската градина е в отделен корпус, а пясъкът в детските площадки е внесен от Карибския регион.

 

Важни елементи от екологичния профил на кампуса са обширният озеленен двор, озелененият покрив и учебните стаи на открито. Училищният комплекс предлага на децата просторни учебни стаи; специализирани кабинети по химия, физика и биология; класическа библиотека; зали за събития; вътрешен и външен амфитеатър; зали за изобразително и танцово изкуство, за музика и театър. Голямата спортната зала е подходяща за всички спортове и състезания, а на разположение на децата са и спортните игрища в кампуса.

 

Вижте още: 

Училището „Брайтуъркс“ в Сан Франциско

Синьото училище в Ню Йорк

Гимназията "Рестад" в Копенхаген

Училището „Стив Джобс“ в Амстердам

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

училище, обазование, парк, BRITANICA Park School

StreetBoard

Военният министър получи обвинение

Сряда, 23 Ноември 2016 / Общество
Няма от какво да се притеснявам, заяви Николай Ненчев   Втори министър от квотата на Реформаторския блок стана клиент на прокуратурата. Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев получи обвинение във връзка с договора с Полша за ремонт на двигателите на самолетите МиГ-29.  " [...]

Румен Радев: Загърбването на солидарността ни обрича на духовен фалит

Четвъртък, 19 Януари 2017 / Общество
  Новоизбраният президент и вицепрезидент положиха клетва пред  Народното събрание   Решителни мерки срещу корупцията, възстановяване на справедливостта в обществото, гарантиране на националната сигурност и реформи във всички социални сфери. Това са част от акцентите в първат [...]