Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Шествие за промени в образованието

Сряда, 19 Юли 2017 / В клас
1812
  • novini.bg

Гражданска инициатива от родители, които се обединиха срещу насилието в детските заведения, събра над 15 хил. подписа

 

 

Протестно шествие – работна среща, на която родители да намерят съмишленици и да обсъдят нови предложения за промяна на образованието се проведе в София. Зад идеята стои Национална гражданска инициатива за качествено и иновативно образование – група от родители, които се обединиха около каузата да търсят промяна в образователния модел след няколко случая на насилие в детски ясли в столицата и страната.

Родителите настояват всеки директор на детска градина, ясла или училище да се избира за определен мандат и да се промени моделът на финансиране на училищата. Така според родителите директорите ще бъдат мотивирани да управляват учебните заведения така, че учителите и останалите служители да работят за успеха на децата и да не се стига до случаи на насилие или тормоз над деца.

Гражданската инициатива предлага 14 конкретни промени (виж текста долу), за които събира обществена подкрепа. До момента в подписката има 15 хиляди подписа, а предложенията ще бъдат внесени в Министерски съвет в началото на септември.

 

Вижте още: 

Родители на протест срещу насилието 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

гражданска инициатива, промени в образованието, подписка, шествие, родители, насилие, детски градини

StreetBoard

Законно, но несправедливо

Петък, 13 Октомври 2017 / Общество
Близо 5000 пенсионери останаха без увеличение на пенсиите заради промяна на модела за индексация     Пенсиите на близо 5 хил. души не са нараснали с обещаното увеличение от 1 юли тази година по силата на някакво постановление, а причината била в новата формула, която се прилагала [...]

Имотен скандал, оставка и тиха приватизация за милиони

Петък, 09 Септември 2016 / Общество
Премиерът Бойко Борисов разпореди проверка на продажбата на Царските конюшни в София. Друга интересна сделка остава встрани от вниманието на политиците    Премиерът Бойко Борисов е поискал в петък Реформаторския блок да оттегли областния управител на София-град Веселин Пенев с [...]