Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Шествие за промени в образованието

Сряда, 19 Юли 2017 / В клас
1733
  • novini.bg

Гражданска инициатива от родители, които се обединиха срещу насилието в детските заведения, събра над 15 хил. подписа

 

 

Протестно шествие – работна среща, на която родители да намерят съмишленици и да обсъдят нови предложения за промяна на образованието се проведе в София. Зад идеята стои Национална гражданска инициатива за качествено и иновативно образование – група от родители, които се обединиха около каузата да търсят промяна в образователния модел след няколко случая на насилие в детски ясли в столицата и страната.

Родителите настояват всеки директор на детска градина, ясла или училище да се избира за определен мандат и да се промени моделът на финансиране на училищата. Така според родителите директорите ще бъдат мотивирани да управляват учебните заведения така, че учителите и останалите служители да работят за успеха на децата и да не се стига до случаи на насилие или тормоз над деца.

Гражданската инициатива предлага 14 конкретни промени (виж текста долу), за които събира обществена подкрепа. До момента в подписката има 15 хиляди подписа, а предложенията ще бъдат внесени в Министерски съвет в началото на септември.

 

Вижте още: 

Родители на протест срещу насилието 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

гражданска инициатива, промени в образованието, подписка, шествие, родители, насилие, детски градини

StreetBoard

Държавният дълг расте лавинообразно

Сряда, 26 Април 2017 / Общество
лед 2020 г. България може и да фалира ако продължава с трупането на дългове     Държавният ни дълг през последните 3 години рекордно нарасна, а преките инвестиции продължават да спадат. След 2007 г. икономиката ни започна да губи преки инвестиции и разчита основно на еврофондовете [...]

Якето с кръпката

Сряда, 08 Ноември 2017 / Истории от града
По дрехите посрещат...ако има кой да те посрещне...   Сега се сещам, че преди време имах едно жълто яке... Чисто жълто - дори не знам откъде го бях намерил. Годината беше 1996, живеех с мама, брат ми, снаха ми и двете ми племеннички в панелен апартамент в Кюстендил, в квартал Могилата. [...]