Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Шествие за промени в образованието

Сряда, 19 Юли 2017 / В клас
1712
  • novini.bg

Гражданска инициатива от родители, които се обединиха срещу насилието в детските заведения, събра над 15 хил. подписа

 

 

Протестно шествие – работна среща, на която родители да намерят съмишленици и да обсъдят нови предложения за промяна на образованието се проведе в София. Зад идеята стои Национална гражданска инициатива за качествено и иновативно образование – група от родители, които се обединиха около каузата да търсят промяна в образователния модел след няколко случая на насилие в детски ясли в столицата и страната.

Родителите настояват всеки директор на детска градина, ясла или училище да се избира за определен мандат и да се промени моделът на финансиране на училищата. Така според родителите директорите ще бъдат мотивирани да управляват учебните заведения така, че учителите и останалите служители да работят за успеха на децата и да не се стига до случаи на насилие или тормоз над деца.

Гражданската инициатива предлага 14 конкретни промени (виж текста долу), за които събира обществена подкрепа. До момента в подписката има 15 хиляди подписа, а предложенията ще бъдат внесени в Министерски съвет в началото на септември.

 

Вижте още: 

Родители на протест срещу насилието 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

гражданска инициатива, промени в образованието, подписка, шествие, родители, насилие, детски градини

StreetInside

На път

Петък, 11 Ноември 2016 / Към себе си
„Млади автори“: Може би накрая ще установя, че съм това, което винаги съм търсил     На път съм. Себе си търся! Няма по-вълнуващо пътуване от това. Не зная кога точно започна и откъде. В него няма отправна точка нито пътеводна звезда. Пред себе си не съзирам примери ж [...]

Жената днес...

Вторник, 09 Юли 2019 / Към себе си
Отношението към жените говори за степента на развитост в едно общество   Всеки, който смята жената за слабо същество, нуждаещо се неистово от закрила, живее в Средновековието, не в съвремието. Е, разбира се, някои средновековни схващания още съществуват и все още жената трябва да робува [...]