Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Софийският университет влезе в престижна класация

Петък, 25 Ноември 2016 / В клас
1072
  • economic.bg
 
 
За първи път през 2016 г. Софийският университет (СУ) влезе в класацията Times Higher Education и се изкачи с 50 места в класацията QS World University Rankings
Новината бе съобщена от  ректора на СУ проф. Анастас Герджиков в словото му на академичното тържество за патронния празник на университета, съобщи БТА.

Двустранните договори на СУ университет вече са над 350 и са с над 60 държави. Направени са подобрения във функционалността на студентската информационна система, модернизирана е процедурата за кандидатстване на студентите от СУ за мобилност по програмата "Еразъм+" и е въведена електронна система за регистрация, обслужване и администриране на пристигащите студенти по програмата.

Софийският университет получи акредитация за дистанционно обучение и беше акредитирана първата магистърска програма в дистанционна форма, съобщи проф. Герджиков.

Според Рейтинговата система на висшите училища у нас СУ отново е първи в повечето професионални направления, в които предлага обучение. Двама учени от Софийския университет бяха удостоени с наградата за наука "Питагор" за 2016 г., припомни ректорът.

Проф. Герджиков, който беше избран за ректор на 17 ноември 2015 г., заяви, че е започнало финансовото стабилизиране на СУ.  "През изминалата година изплатихме 5 милиона лева задължения, въпреки че бюджетът е като миналогодишния и осигурихме над 5 милиона лева допълнително към предвидения бюджет. Няколко работни групи и външни организации направиха преглед и оценка на финансовата политика на СУ през последните години и анализ на структурата на приходите и разходите. Съветът на деканите прие предложения за оптимизация на работата ни и за ефективното и справедливо разпределение на средствата между звената на СУ", каза ректорът.

Разработена е нова процедура за атестирането на преподавателите и беше направен анализ и оценка на част от административните процеси, отчете проф. Герджиков.


dir.bg 
White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

СУ, Софийски университет, класация, Атанас Герджиков

StreetView

Енергийни места: Златолист

Сряда, 09 Август 2017 / Места
В църквата "Свети Георги" е живяла предшественицата на Ванга Преподобна Стойна    Златолист е малко селце в Санданско-Петричката котловина. Намира се на 32 км от Сандански, а за да стигнете до него, трябва да минете през Катунци. Пътят към Златолист не се препоръчва за ниски автомо [...]

Цената на една мечта

Събота, 10 Декември 2016 / Приключения
Как е да погледнеш от върха - зависи дали ще откриеш там това, за което си тръгнал да го изкачваш   Колко струва една мечта? С концерта на Avantasia беше лесно - няколко молитви слуховете да се окажат истина, билет за фестивала в Каварна и чакане... Тази от днес (13 юли 2016 г.) - конк [...]