Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Учител обяви гладна стачка

Сряда, 07 Декември 2016 / В клас
1409
  • btvnovinite.bg

Учителят по философия Ангел Грънчаров от Пловдив протестира срещу образователната система

 

Ангел Грънчаров преподава в елитния техникум по електроника в града. Той предприема крайната стъпка, защото твърди, че ще бъде уволнен заради различните му методи на преподаване, които ръководството на училището на одобрявало, съобщи bTV. Според философа най-важният урок в училище би трябвало да бъде този за свободата и правото на лична позиция.

Грънчаров води собствен блог, където казва видео-записи от философски дискусии в час, но без да иска писменото разрешение от родителите на учениците си. „Имал съм една такава идея – учебен час по философия, в който учениците водят дискусии – го записвахме с една видео камера, но това било нарушение на правата на децата”, казва той.

Десетокласниците споделят, че харесват часовете по етика и философия, защото се учели да мислят самостоятелно. Според тях Грънчаров е уникален и иновативен учител.

Според ръководството на училището обаче конфликтът е между учителя и ученици от XI клас, които не харесвали методите му на преподаване.

Заради качените в интернет дискусии директорът на училището е подал сигнал в Агенцията за закрила на детето.

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

учител, протест, Пловдив, Ангел Грънчаров

Street of Art

Наблюденията на лекарите: Какви са симптомите на COVID-19?

Четвъртък, 05 Ноември 2020 / Хранене и Здраве
Съветите на са лекарите от "Пирогов"    Лекарите от „Пирогов“ публикуваха съвети за симптомите на коронавирус и как да се предпазим от него. Препоръките са насочени към работещите в болницата, но могат да бъдат ползвани за реално самонаблюдение от всеки човек.  Сим [...]

Версия за смъртта на Принс - несъвместими лекарства

Сряда, 27 Април 2016 / Под прожектора
  Музикантът може да е починал от неправилно съчетание на обезболяващи и сънотворни хапчета    Причината за смъртта на Принс може да е неправилно съчетание на приеманите лекарства и "случайното им предозиране". Това коментира пред „Ню Йорк дейли нюз“ известният в [...]