Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Учител обяви гладна стачка

Сряда, 07 Декември 2016 / В клас
1518
  • btvnovinite.bg

Учителят по философия Ангел Грънчаров от Пловдив протестира срещу образователната система

 

Ангел Грънчаров преподава в елитния техникум по електроника в града. Той предприема крайната стъпка, защото твърди, че ще бъде уволнен заради различните му методи на преподаване, които ръководството на училището на одобрявало, съобщи bTV. Според философа най-важният урок в училище би трябвало да бъде този за свободата и правото на лична позиция.

Грънчаров води собствен блог, където казва видео-записи от философски дискусии в час, но без да иска писменото разрешение от родителите на учениците си. „Имал съм една такава идея – учебен час по философия, в който учениците водят дискусии – го записвахме с една видео камера, но това било нарушение на правата на децата”, казва той.

Десетокласниците споделят, че харесват часовете по етика и философия, защото се учели да мислят самостоятелно. Според тях Грънчаров е уникален и иновативен учител.

Според ръководството на училището обаче конфликтът е между учителя и ученици от XI клас, които не харесвали методите му на преподаване.

Заради качените в интернет дискусии директорът на училището е подал сигнал в Агенцията за закрила на детето.

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

учител, протест, Пловдив, Ангел Грънчаров

StreetView

Кулата в леденото езеро - втора част

Понеделник, 06 Март 2017 / Приключения
  Вратата на „Бялата чапла” се отвори и пропусна в малката кръчма тримата опърпани приключенци. Елтар плати на ханджията и помъкна багажите на всички горе към стаята им, а принца и джуджето се стовариха на първата маса и награбиха халбите. Оцеляхме, а? – смутолеви Каав [...]

Най-старата сграда в София: Ротондата „Св. Георги“

Събота, 30 Април 2022 / Места
Църквата ротонда „Св. Георги”, която се намира в центъра на София, сгушена в двора между Президентската институция, София хотел Балкан и Министерството на образованието и науката, е най-старият и най-добре запазен архитектурен паметник от римско време в столицата, разказва БГНЕС. [...]