Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Учителите ще получат увеличение на заплатите през март

Четвъртък, 23 Февуари 2017 / В клас
8232
  • teacher.bg

Повишението ще е със задна дата – от януари

 

"Увеличение на учителските заплати ще има със задна дата - от януари 2017 г. Мартенската заплата на учителите трябва да дойде с увеличението за предните два месеца", обясни в сутрешния блок на „Нова телевизия“ служебният министър на образованието проф. Николай Денков.

Той допълни, че служебното правителство няма правомощия да променя бюджета, съответно да увеличава учителските заплати.

През октомври миналата година кабинетът „Борисов 2“ обеща увеличение на заплатите на педагозите с 10% от началото на тази година.

„На 20 януари Европейската комисия излиза с електронно писмо, в което пише, че е направен одит на програмата „Наука и интелигентен растеж“. Той е показал, че няма разделение на властите. Едно звено трябва да дава парите, друго – да ги използва, а трето - да контролира дали се харчат по правилния начин. Тези три звена са събрани под една шапка – на тогавашния министър”, обясни служебният министър. Преди няколко дни самият той предупреди, че има опасност от спиране на плащания по оперативната програма зарази проблеми, свързани с управлението на проектите.
Вчера бившият образователен министър Меглена Кунева, чийто заместник беше Денков, обвини в лъжа наследника си. Според Кунева служебният министър е отказал да признае своята отговорност по отношение на програмата и е накарал Европейската комисия да опровергава неверните твърдения на МОН, че парите са спрени от страна на Брюксел. Бившият ресорен министър предупреди, че България може да бъде обект на проверки от ОЛАФ, заради спряната обществена поръчка от Денков за избор на оценители за проектите, свързани с научна дейност.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

учители, заплати, увеличение

StreetInside

Как да превърнем тревожността в сила

Сряда, 06 Декември 2017 / Кариера
Има много начини да  преодолеем страховете си, но най-ефикасният е този, който ще ни помогне да осъзнаем, че сме по-силни от нашите мисли   Редица проучвания направени през последните години показват, че едни от най-успешните  изпълнителни директори страдат от тревожни разстро [...]

А каква е вашата приказка?

Четвъртък, 04 Август 2016 / Към себе си
  Развиването на идентичностен капитал като разказване на приказка    В една дупка в земята живееше хобит... И би живял добре цял дълъг хобитски живот, ако... Но тогава щеше ли да има история, която да разкажем? Същото се отнася за всеки от Вас. Ако не излезете от уютната си [...]