Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Учителите ще получат увеличение на заплатите през март

Четвъртък, 23 Февуари 2017 / В клас
8520
  • teacher.bg

Повишението ще е със задна дата – от януари

 

"Увеличение на учителските заплати ще има със задна дата - от януари 2017 г. Мартенската заплата на учителите трябва да дойде с увеличението за предните два месеца", обясни в сутрешния блок на „Нова телевизия“ служебният министър на образованието проф. Николай Денков.

Той допълни, че служебното правителство няма правомощия да променя бюджета, съответно да увеличава учителските заплати.

През октомври миналата година кабинетът „Борисов 2“ обеща увеличение на заплатите на педагозите с 10% от началото на тази година.

„На 20 януари Европейската комисия излиза с електронно писмо, в което пише, че е направен одит на програмата „Наука и интелигентен растеж“. Той е показал, че няма разделение на властите. Едно звено трябва да дава парите, друго – да ги използва, а трето - да контролира дали се харчат по правилния начин. Тези три звена са събрани под една шапка – на тогавашния министър”, обясни служебният министър. Преди няколко дни самият той предупреди, че има опасност от спиране на плащания по оперативната програма зарази проблеми, свързани с управлението на проектите.
Вчера бившият образователен министър Меглена Кунева, чийто заместник беше Денков, обвини в лъжа наследника си. Според Кунева служебният министър е отказал да признае своята отговорност по отношение на програмата и е накарал Европейската комисия да опровергава неверните твърдения на МОН, че парите са спрени от страна на Брюксел. Бившият ресорен министър предупреди, че България може да бъде обект на проверки от ОЛАФ, заради спряната обществена поръчка от Денков за избор на оценители за проектите, свързани с научна дейност.

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

учители, заплати, увеличение

StreetInside

Искрица радост

Събота, 22 Октомври 2016 / Към себе си
"Млади автори": Повечето хора смятат, че животът е безрадостен - живян еднообразно, сиво, скучно, машинално   Посрещам утрото с радост, родена от нищото, противно на логиката. Да! Нищо, че алармата на телефона ме зове да стана, за да може трамваят да ме отведе до работа, която не ми е [...]

Петимата мъдреци

Понеделник, 20 Февуари 2017 / Към себе си
Кой от тях бил наистина мъдър?   Петима мъдри мъже се изгубили в гората. Първият казал: -Ще вървя наляво, това ми казва интуицията ми. Вторият казал: -Ще вървя надясно – причината е, че дясно произлиза от думата „правота“. Третият казал: - Аз ще се върна назад &n [...]