Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Учителските заплати били на границата на приличието

Вторник, 13 Септември 2016 / В клас
3417
 • Дали наистина образователният министър ще отвоюва обещаното увеличение?

Просветният министър отново обеща да се бори за увеличение на възнагражденията от догодина

 

„На този учителски форум, на нашия учителски събор, на който събрахме 12 хиляди души, за да кажем „да“ на реформата в образованието, ние казахме следното, зад което аз твърдо стоя – че ние ще работим, за да се случи този колективен трудов договор“. С тези думи в сутрешния блок на Нова телевизия просветният министър Меглена Кунева потвърди намерението си да се бори за увеличение на заплатите на учителите от началото на следващата година. Тогава пред съсловието тя обеща увеличение от 10%, за което имала уверение от финансовия министър. Сега повтори, че за Владислав Горанов образованието е приоритет и допълни, че именно учителите са най-важни, за да се случат положителни промени в системата.

„Не вярвам в реформи без пари. Как да кажем на един млад учител, че може да издържа семейство със заплата, която е на границата на приличието?”, коментира министърът.

Кунева подчерта, че реформите в образованието се правят в условия на бюджетни икономии, за да може да се намали дефицита в бюджета.

Вчера зам.-председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Даниела Йорданова коментира, че Бюджет 2017 е планиран н минимален дефицит, клонящ към нулата. Разговорите за държавните финанси през следващата година тепърва започват, а срокът за внасяне на проекта за бюджета е 30 октомври.

 

 

Вижте още: 

Развален телефон за заплатите на учителите

Водачи 

Добави коментар


Добави
Loading ...
 • 2 -0
  Диана 13.09.2016 / 18:28

  Да се каже, че учителските заплати са на границата на приличието е нахалство. А реформите изобщо не са реформи. Това са същите скъсани гащи, боядисани в нов цвят. Хайде другарите от парламента да намалят малко заплатите си, бвз друго ходят на работа само понякога, пък да намалят дефицита в бюджета.

 • 1 -0
  Mariq 13.09.2016 / 14:14

  Искам теб да видя, другарко Кунева как ще живееш и издържаш семейството си със смешните 600 лв.


Автор

повече за автора

Ключови думи:

учители, заплати, Бюджет 2017, Меглена Кунева

StreetInside

Мислите са материални

Понеделник, 15 Август 2016 / На предела
  „Дали мислите, че можете, или че не можете, вие винаги сте прави!”   Неизчерпаеми са въпросите, които си задавате за неизвестното. Но всеки от вас, който се е опитал да работи по-сериозно по някой от изброените по-горе методи, със сигурност е променил някои сфери от [...]

Хора на лъжата

Вторник, 27 Септември 2016 / Към себе си
Осем знака за фалшиво любезните хора, от които да стоим настрана     Колко често ви се случва да се разочаровате от хората около себе си? Много хора разпознават успешно престорено милото поведение, но сред нас има такива майстори на манипулациите, че се случва и да се объркаме. За [...]