Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Подарете старото си балканче

Понеделник, 02 Май 2016 / Българи от ново време
697
  • 1bike.bg
1 / 3

 

Непотребният велосипед от мазето ви може да даде криле и мечти на дете от бедно семейство

 

„Раздавахме усмивки и получавахме такива. Получавахме и сълзи на родители, разплакани от радост и умиление...Защо влизам в тези детайли? Защото всички те, освен факти, са и символ на добротата, която носим в себе си. На човешкото у нас. На общото желание да живеем на едно по-хубаво място. И именно затова, когато ме попитат “Трудно ли се организира такава кампания?”, отговарям “Изморително е, но не е трудно. Има толкова много добри хора, които помагат.”

Така звучи равносметката от миналогодишната кампания „Колело за смет, за дете велосипед“, описана от инициаторите на кампанията от 1bike и проведена с участието на много доброволци.

 

 

В резултат миналата година в деня на детето 70 деца от Дряново получават велосипед, който семейството им не може да си позволи. А с него получават не просто радост и възможност да се движат повече, а и да се чувстват като останалите деца на своята възраст. Тези, на които родителите могат да купят колело.

„Искаме и тези, които нямат и не могат да си позволят велосипед, да се докоснат до чувството на свобода и усещането, че могат да надскочат ограниченията и да постигнат мечтите си“, казват организаторите.

 

 

Целта на инициативата е тази година своето колело да получат 200 деца, които живеят в Попово, Кнежа, Лом, Нова Загора и Кубрат. Списъците на децата се предоставят от дирекциите за закрила на детето в съответните населени места.

Всеки, който има старо колело, което иска да дари, може да го направи в пунктовете на кампанията, които може да видите на 1bike. Можете да участвате и като доброволец, ако имате време и желание да дарите труда си в почистването и ремонтирането на велосипедите. 

Колелетата ще стигнат до своите нови собственици от 1 до 5 юни на специални церемонии, на които децата ще получат и уроци по колоездене. 

 

 

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

кампания, колело за смет, велосипеди за деца от бедни семейства

StreetView

Молът в Световния търговски център

Четвъртък, 18 Август 2016 / Места
Вече работи и молът в Световния търговски център в Ню Йорк    15 години след атентата на 11 септември, който срина кулите близнаци, отвори врати и молът в новия Световен търговски център в Ню Йорк. В него са разположени над 100 магазина - от магазини за нови технологии като Епъл пр [...]

Как се спи във водата?

Четвъртък, 12 Октомври 2017 / Места
Какво според вас прави този морски слон – мъртъв е, спи, крие се или търси храна?   Ако сте предположили, че животното на снимката спи, значи сте познали. Тюлените са същества от дълбокия океан. Те са олимпийски водолази, които могат да стигнат на мили под водата и задържат дъха [...]