Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

75-годишна жена с COVID-19 беше изписана след 33 дни на апаратно дишане

Четвъртък, 28 Май 2020 / Истории от града
474
  • УМБАЛ Света Анна
  • УМБАЛ Света Анна
1 / 2

Леля Здравка от Перърч е била 65 дни в реанимацията на болница "Света Анна"

 

75-годишна жена беше изписана от столичната болница "Света Анна" след цели 33 дни на апаратно дишане, съобщиха от болницата. С това леля Здравка от Петърч е абсолютен рекордьор сред болните с Ковид19 у нас.

Престоят й в реанимацията на лечебното заведение е точно 65 дни, от които цели 33 дни тя бе на апаратно дишане, но въпреки това лекарите успяват да се преборят за живота й.

Зад този невероятен успех, стои денонощния труд на екипа на Клиниката по реанимация, начело с доц. Мария Атанасова, д-р Димитър Николаков, д-р Александър Станоевски и много други лекари, специалисти, медицински сестри и санитари, съобщават от болницата.

„Ден след ден състоянието на леля Здравка се подобряваше и после пак се влошаваше. Образно казано, нейното лечение беше като возенето с нередовен асансьор – тъкмо тръгне нагоре и се връща надолу, но спирането на желания етаж все се отлагаше“ разказа д-р Станоевски.

„Благодаря на целия екип за този успех! Той е постигнат от всички, работещи в нашата клиника и те заслужават да се гордеят с него“, подчерта доц. Мария Атанасова - Началник на Клиниката по интензивно лечение.

А самата леля Здравка, през сълзи благодари на лекувалите я лекари "Върнахте ме от оня свят. Нямам думи да изкажа цялата си благодарност към всички в университетска болница "Света Анна. С моето излекуване направихте истинско чудо," сподели жената на раздяла с екипа на болницата.

 

Вижте още:

Изписаха пациентка с коронавирус на 100-тния й рожден ден

COVID-19 при диабетиците

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Covid19, коронавирус, болница Света Анна, лекари, пациент, здравеопазване, лечение

StreetInside

Тренирайте ума си, за да привлечете изобилието в живота си

Петък, 29 Септември 2017 / На предела
Възможно е да привлечете изобилие в живота си, без да вярвате в никакви идеи или закони на привличането. Просто сменете фокуса   „Дали мислите, че можете или че не можете, вие сте прави“ Хенри Форд   Умовете ни са силни, но не винаги рационални. Затова трябва да ги н [...]

Физици създадоха нова форма на материята

Петък, 10 Март 2017 / На предела
Доказаха, че невъзможните времеви кристали са истински    Физици създадоха нова форма на материята, при която атомите следват повтарящ се модел не в пространството, а във времето.Така наречените "времеви кристали" са възпроизведени успешно от два отделни екипа, а статия за постижен [...]