Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Бялото братство посрещна духовната нова година

Понеделник, 19 Август 2019 / Истории от града
296

Последователите на Петър Дънов по традиция изпълниха танца паневритмия

 

Хиляди посрещнаха изгрева край Седемте рилски езера. Те се събраха да посрещнат новата година на Бялото братство. Последователите на Петър Дънов по традиция изпълниха и паневритмия - система от енергийни танци и упражнения под музикален съпровод.

Целта на танца е да се приеме позитивната енергия от слънчевия изгрев.

19 август е духовната Нова година за последователите на Петър Дънов.

Още в събота хората от Бялото братство направиха акция по почистването на района около Седемте рилски езера. След приключване на паневритмията те отново ще почистят района.

 

 

Паневритмията е духовна практика, отразяваща се благотворно физическото и духовното здраве чрез създаване на пълноценна връзка между силите на Духа, душата и тялото на човека. При практикуването на Паневритмия човек черпи от живите енергии на природата и влиза в синхрон с природния ритъм. Тази практика е средство за самоусъвършенстване, разширение на съзнанието и придобиване на добродетели.

Дъновистите вярват, че паневритмичните упражнения са в хармония с творческия космичен ритъм, който гради и организира цялата природа и затова имат мощно въздействие. Те дават възможност на човека да провежда балансирано земните и небесни енергии и да постига хармония в себе си и с околния свят.

Възприемането и правилното разпределение на енергиите на Слънцето, които се осъществяват при тези упражнения, поддържат както функциите на физическото тяло, така и по-фините тела на човека.

 

Вижте още:

Паневритмия в Рила

Светлинни кръгове в Рила

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Бялото братство, паневритмия, Рила, Слънце, енергия

Street of Hope

Всяка четвърта градина в София е препълнена

Събота, 10 Февуари 2018 / В клас
  От общината следели колко деца посещават яслите    В 48 детски градини от общо 194 в София броят на децата в групите надвишава позволения максимум - 18 деца в яслена група и до 23 в градинска (с възможно превишение с до 2 деца). Това става ясно от отговор на кмета на София [...]

Работилница за добродетели

Понеделник, 30 Май 2016 / В клас
  Как се обучават хората, които ще водят часове по добродетели* за деца и родители   Неделя, 8 часа сутринта. В стаята, в която се провежда обучението на учители по добродетели, вече е пълно с усмихнати хора - музикален педадог, инженер, архитект, инструктор по йога, представ [...]