Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Бялото братство посрещна духовната нова година

Понеделник, 19 Август 2019 / Истории от града
160

Последователите на Петър Дънов по традиция изпълниха танца паневритмия

 

Хиляди посрещнаха изгрева край Седемте рилски езера. Те се събраха да посрещнат новата година на Бялото братство. Последователите на Петър Дънов по традиция изпълниха и паневритмия - система от енергийни танци и упражнения под музикален съпровод.

Целта на танца е да се приеме позитивната енергия от слънчевия изгрев.

19 август е духовната Нова година за последователите на Петър Дънов.

Още в събота хората от Бялото братство направиха акция по почистването на района около Седемте рилски езера. След приключване на паневритмията те отново ще почистят района.

 

 

Паневритмията е духовна практика, отразяваща се благотворно физическото и духовното здраве чрез създаване на пълноценна връзка между силите на Духа, душата и тялото на човека. При практикуването на Паневритмия човек черпи от живите енергии на природата и влиза в синхрон с природния ритъм. Тази практика е средство за самоусъвършенстване, разширение на съзнанието и придобиване на добродетели.

Дъновистите вярват, че паневритмичните упражнения са в хармония с творческия космичен ритъм, който гради и организира цялата природа и затова имат мощно въздействие. Те дават възможност на човека да провежда балансирано земните и небесни енергии и да постига хармония в себе си и с околния свят.

Възприемането и правилното разпределение на енергиите на Слънцето, които се осъществяват при тези упражнения, поддържат както функциите на физическото тяло, така и по-фините тела на човека.

 

Вижте още:

Паневритмия в Рила

Светлинни кръгове в Рила

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Бялото братство, паневритмия, Рила, Слънце, енергия

StreetInside

Как мозъкът променя тялото

Неделя, 08 Май 2016 / На предела
  Материализирането на събитията във вашия живот започва на квантово ниво    Д-р Джо Диспенза (Joe Dispenza) е един от първите, започнали да изследват влиянието на съзнанието върху реалността от научна гледна точка. Неговата теория за взаимовръзката между материята и съзнание [...]

Кръст за защита от нападение

Понеделник, 30 Май 2016 / На предела
  Още една техника за психическа защита, но трябва да внимавате с нея   Ако сте сигурни, че някой източва енергията ви или ви въздейства разрушително чрез агресията си, това е още един метод за психическа самозащита. Тази техника е наречена „кръст“. Тя е нещо като &b [...]