Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Броят опасните и безопасните площадки в София

Петък, 02 Декември 2016 / Истории от града
1133
  • Гражданска инициатива за безопасни детски площадки

 

Общината подготвя стратегия за създаването на квартални градинки

 

Пълен преглед на състоянието на детските площадки в парковете и междублоковите пространства ще направи Столична община. След това ще бъде изготвена и Стратегия за създаване на локални градини с детски площадки в междублоковите пространства. Тя трябва да е готова до 31 март 2017 година. Това съобщава главният архитект на София Здравко Здравков в отговор на запитване от Гражданската инициатива „Без!опасни детски площадки“.

За целта ОП „Софпроект – ОГП“ ще направи анализ на съществуващите площадки, тяхното съответствие с устройствените планове, състоянието и безопасността, както и необходимостта от изграждане на нови площадки в някои квартали. След анализа ще бъде подготвен и план за рехабилитация, подмяна или ново строителство, съобразен с конкретните нужди по райони. Ще бъде изготвена и интерактивна карта на детските площадки, която ще бъде публикувана на сайта на Направление „Архитектура и градоустройство“. Това обещание идва в отговор на въпроса от гражданската инициатива дали и в какъв срок ще бъде изготвен публичен регистър на детските и спортните площадки в София. 

Столична община планира 7 млн. лв. от бюджета за следващата година и още 4 млн. лв. по европейски програми за инвестиции в паркови, градини и междублокови пространства. Очаква се догодина да започне цялостна реконструкция на Западния парк, парка на НДК, парка "Заимов", парка "Въртопо" в "Младост", както и множество зелени площи в междублоковите пространства.

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

детски площадки, София, Столична община, стратегия, междублокови пространства

Street of Art

Хотел като кибритена кутийка

Вторник, 05 Юни 2018 / Стил
  Хотелите-капсули са много популярни в Азия, но такива вече работят и в Европа    Ако нямате фобия от тесни пространства, може да спестите доста средства за хотел. Идеята за хотелите-капсули идва от Япония, където за пръв път се появяват хотели с голям брой миниатюрни с [...]

Как да се държим по време на концерт?

Понеделник, 03 Декември 2018 / Под прожектора
Минимални изисквания според етикета при посещение на стилно музикално събитие, опера, оперета или театър   За може да съзерцаваме музиката, да ѝ се насладим ни е нужно да се свържем с нея. Има неща, които ни помагат това да се случи и неща, които ни пречат.   Това, което помага, [...]