Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Деца събраха дарения за животните в приюта на Animal Rescue Sofia

Неделя, 12 Януари 2020 / Истории от града
801
  • StreetWatch
  • StreetWatch
  • StreetWatch
  • StreetWatch
1 / 4

В продължение на почти два месеца учениците изработваха предмети за коледния си базар 

 

Ученици от първи до четвърти клас събраха дарения за приюта за бездомни животни на Animal Rescue Sofia в Долни Богров. В продължение на почти два месеца децата изработваха предмети за благотворителен базар, а събраните средства решиха да разделят за няколко каузи. Част от сумата децата дадоха за лечението на две болни деца, а другата – за животните в приюта на неправителствената организация.

Личното участие и това на родителите им в базара е добър пример за децата да са щедри и да мислят за другите, а цялата подготовка и изпълнението на събитието е сериозен опит за тях, смята Гергана Германова, ръководител на „Ателие Монтесори“, която стои зад инициативата.

Днес децата връчиха дарението си и заедно с родителите си се включиха в разходката на кучетата от приюта. От създаването си досега организацията Animal Rescue Sofia е намерила дом на над 7000 животни, кастрирани са над 12000, много повече са спасените и излекуваните бездомници. В приют „Фермата“ спасение намират не само кучета и котки, но и магарета, кончета, козички и всякакви животни, които имат нужда от помощ. Приютът се издържа изцяло от дарения.

Вижте как може да помогнете тук.

 

Вижте още:

Отношението към животните у нас потресе Европа

Общинският приют раздава кучета в мола

Детска градина за кучета

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Animal Rescue Sofia, кучета, животни, приют, Долни Богров, благотворителност, Ателие Монтесори

Street of Art

Лекарство за редактиране на гени е на крачка от пациентите

Събота, 21 Април 2018 / Хранене и Здраве
  Технологията може да се използва за лечение на голямо разнообразие от генетични заболявания   Представете си бъдещето, в което насочваният биомасан, поставен във вашето тяло, търси във всички клетки дефектните гени и редактира правилната информация с прецизна точност. Това се н [...]

Смокинята – кралицата на фибрите

Петък, 14 Септември 2018 / Хранене и Здраве
Смокините – имаме щастието да им се радваме за кратко през годината, но точно затова са един от най-любимите и вкусни плодове. Смокините обаче са и много полезни, защото имат високо съдържание на витамини и минерали. Количеството на фибри е 3% (в което преобладават водно-разтворимите п [...]