Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Деца събраха дарения за животните в приюта на Animal Rescue Sofia

Неделя, 12 Януари 2020 / Истории от града
370
  • StreetWatch
  • StreetWatch
  • StreetWatch
  • StreetWatch
1 / 4

В продължение на почти два месеца учениците изработваха предмети за коледния си базар 

 

Ученици от първи до четвърти клас събраха дарения за приюта за бездомни животни на Animal Rescue Sofia в Долни Богров. В продължение на почти два месеца децата изработваха предмети за благотворителен базар, а събраните средства решиха да разделят за няколко каузи. Част от сумата децата дадоха за лечението на две болни деца, а другата – за животните в приюта на неправителствената организация.

Личното участие и това на родителите им в базара е добър пример за децата да са щедри и да мислят за другите, а цялата подготовка и изпълнението на събитието е сериозен опит за тях, смята Гергана Германова, ръководител на „Ателие Монтесори“, която стои зад инициативата.

Днес децата връчиха дарението си и заедно с родителите си се включиха в разходката на кучетата от приюта. От създаването си досега организацията Animal Rescue Sofia е намерила дом на над 7000 животни, кастрирани са над 12000, много повече са спасените и излекуваните бездомници. В приют „Фермата“ спасение намират не само кучета и котки, но и магарета, кончета, козички и всякакви животни, които имат нужда от помощ. Приютът се издържа изцяло от дарения.

Вижте как може да помогнете тук.

 

Вижте още:

Отношението към животните у нас потресе Европа

Общинският приют раздава кучета в мола

Детска градина за кучета

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Animal Rescue Sofia, кучета, животни, приют, Долни Богров, благотворителност, Ателие Монтесори

Street of Art

Генни войници

Събота, 16 Юни 2018 / Хранене и Здраве
Или как учените променят кода на клетката, за да излекуват причината, а не симптомите на болестта   Генната терапия е експериментална техника, която има за цел да разреши генетичен проблем и да помогне на болните тъкани да заработят правилно. В бъдеще тази техника може да позволи на л [...]

Почина актрисата Надя Тодорова

Вторник, 21 Юни 2016 / Под прожектора
Голямата актриса на малките роли       На 90 години почина голямата българска актриса Надя Тодорова. Тъжната вест съобщи дъщеря й Антоанета Теменугова. Актрисата, която в последните години живееше при дъщеря си в Чехия, си отиде след продължително боледуване. Община Ас [...]