Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Деца събраха дарения за животните в приюта на Animal Rescue Sofia

Неделя, 12 Януари 2020 / Истории от града
1299
  • StreetWatch
  • StreetWatch
  • StreetWatch
  • StreetWatch
1 / 4

В продължение на почти два месеца учениците изработваха предмети за коледния си базар 

 

Ученици от първи до четвърти клас събраха дарения за приюта за бездомни животни на Animal Rescue Sofia в Долни Богров. В продължение на почти два месеца децата изработваха предмети за благотворителен базар, а събраните средства решиха да разделят за няколко каузи. Част от сумата децата дадоха за лечението на две болни деца, а другата – за животните в приюта на неправителствената организация.

Личното участие и това на родителите им в базара е добър пример за децата да са щедри и да мислят за другите, а цялата подготовка и изпълнението на събитието е сериозен опит за тях, смята Гергана Германова, ръководител на „Ателие Монтесори“, която стои зад инициативата.

Днес децата връчиха дарението си и заедно с родителите си се включиха в разходката на кучетата от приюта. От създаването си досега организацията Animal Rescue Sofia е намерила дом на над 7000 животни, кастрирани са над 12000, много повече са спасените и излекуваните бездомници. В приют „Фермата“ спасение намират не само кучета и котки, но и магарета, кончета, козички и всякакви животни, които имат нужда от помощ. Приютът се издържа изцяло от дарения.

Вижте как може да помогнете тук.

 

Вижте още:

Отношението към животните у нас потресе Европа

Общинският приют раздава кучета в мола

Детска градина за кучета

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Animal Rescue Sofia, кучета, животни, приют, Долни Богров, благотворителност, Ателие Монтесори

Street of Art

Тайната на гласа на Фреди

Вторник, 19 Април 2016 / Под прожектора
Специалисти по акустика от Австрия, Чехия и Швеция са анализирали архивни записи на солиста на групата Queen   Специалисти по акустика от Австрия, Чехия и Швеция са анализирали архивни записи на солиста на групата Queen Фреди Меркюри, а също така и на имитиращ го рок певец и са изяснили [...]

Каква е тайната на красотата на жените от Азия?

Четвъртък, 03 Октомври 2019 / Стил
Българската верига dm пуска няколко японски и корейски марки козметика   Изящна кожа, блестящ външен вид, красива прическа и грим – азиатките са модел за красиви жени и сякаш никога не остаряват. Но каква е тайната на тяхната вечна младост? И как успяват да имат порцеланово изглеж [...]