Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Деца събраха дарения за животните в приюта на Animal Rescue Sofia

Неделя, 12 Януари 2020 / Истории от града
1177
  • StreetWatch
  • StreetWatch
  • StreetWatch
  • StreetWatch
1 / 4

В продължение на почти два месеца учениците изработваха предмети за коледния си базар 

 

Ученици от първи до четвърти клас събраха дарения за приюта за бездомни животни на Animal Rescue Sofia в Долни Богров. В продължение на почти два месеца децата изработваха предмети за благотворителен базар, а събраните средства решиха да разделят за няколко каузи. Част от сумата децата дадоха за лечението на две болни деца, а другата – за животните в приюта на неправителствената организация.

Личното участие и това на родителите им в базара е добър пример за децата да са щедри и да мислят за другите, а цялата подготовка и изпълнението на събитието е сериозен опит за тях, смята Гергана Германова, ръководител на „Ателие Монтесори“, която стои зад инициативата.

Днес децата връчиха дарението си и заедно с родителите си се включиха в разходката на кучетата от приюта. От създаването си досега организацията Animal Rescue Sofia е намерила дом на над 7000 животни, кастрирани са над 12000, много повече са спасените и излекуваните бездомници. В приют „Фермата“ спасение намират не само кучета и котки, но и магарета, кончета, козички и всякакви животни, които имат нужда от помощ. Приютът се издържа изцяло от дарения.

Вижте как може да помогнете тук.

 

Вижте още:

Отношението към животните у нас потресе Европа

Общинският приют раздава кучета в мола

Детска градина за кучета

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Animal Rescue Sofia, кучета, животни, приют, Долни Богров, благотворителност, Ателие Монтесори

Street of Art

Най-богатите знаменитости

Сряда, 13 Юли 2016 / Под прожектора
Поп звездата Тейлър Суифт оглави топ 100 на класацията на Forbes   Поп звездата Тейлър Суифт оглави годишната класация на списание Forbes за най-печелившите звезди за 2016 г. За периода юни 2015 – юни 2016 г. певицата е получила общо 170 млн. долара, като основната част от сумата [...]

Късмети за новогодишната баница

Събота, 31 Декември 2016 / Хранене и Здраве
    За здрава и щастлива година!     В някогашната традиция късметите не са били написани, а „наречени“ с различни предмети, дрянови клонки, бобчета, копчета и т.н, а баницата е била питка, но традицията повелява да си пожелаем хубави неща и да видим какво [...]