Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Детска градина за кучета

Събота, 15 Юли 2017 / Истории от града
515
  • arsofia.com
  • arsofia.com
1 / 2

Фондация Animal Rescue Sofia събира средства за изграждане на жизнено важно за бебетата помещение

 

 

Фондация Animal Rescue Sofia, която за няколко години успя да намери дом за почти 5000 бездомни кучета и да кастрира безплатно почти 10000 животни, събира средства за строителството на бебешориум. Това е обособено пространство, в което малките кучета да бъдат отделени преди и по време на ваксинацията.

Преди три години организацията успя да събере дарения, с които купи стара кравеферма близо до София и я превърна в приют със собствена ветеринарна клиника.

 

 

„Както знаете, смъртността и заболеваемостта сред малките в приютите е огромна и се изискват строги правила и обособени порстранства, за да не се стига до епидемии. Вероятно затова и нашият е единственият приют, който приема кутрета. Според периода това са между 30 и 60 нови кутрета всеки месец. Подготовката на всяко от тях изисква много време, всяко трябва да се ваксинира 3 пъти, да се обезпаразитява и храни със специална храна, но най-вече – да остане в изолация докато мине всички ваксинации.

 

 

В момента цялата подготовка на бебетата се провежда в карантинните ни помещения. Без слънце, без вентилация, в неголямо пространство, на плочки. И макар от клинична гледна точка това да е много важно (за предотвратяване на инфекциозни заболявания), то не се отразява добре на общото състояние на мъничетата. 2 месеца живот в „баня“ са твърде много за толкова малки същества“, обясняват от организацията.

 

 

Целта е да бъде обособено и изградено отделно пространство, където бебетата да могат да живеят отделени от другите кучета, но на слънце и простор между втората и третата си ваксина. Така ще имат по-добър имунитет, няма да страдат от рахит и изкривявания, ще имат достатъчно стимули от околния свят, за да растат любопитни и дружелюбни.

Ако искате да помогнете, можете да направите дарение на страницата на Animal Rescue Sofia.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Animal Rescue Sofia, бебешориум, кучета, приют

Street of Hope

Минималната заплата на учителите става 760 лева

Сряда, 09 Август 2017 / В клас
Училищата ще могат да разпределят повече пари за допълнителни възнаграждения към заплатите на педагозите   Министерството на образованието е подготвило проект за промени в наредбата за нормирането и заплащането на труда, с който изпълнява обещанието на правителството за увеличение на уч [...]

Бонбончо – съвременни приказки за деца, предаващи мъдрост

Петък, 27 Май 2016 / Гласът на детето
    Поредицата е създадена за възпитаване на добродетели през позната за децата действителност     Поредицата Бонбончо имаше голямата задача да инсталира добродетели в моето собствено дете. Това са приказките, които разказвах на сина си за “Лека нощ”. Той г [...]