Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Джоти Амге: Малките хора не са за подценяване

Неделя, 14 Юни 2020 / Истории от града
216
  • jyotiamge.in
  • jyotiamge.in
  • jyotiamge.in
  • jyotiamge.in
1 / 4

Най-ниската жена в света живее щастливо и постига мечтите си 

 

Тя е висока точно 62,7 см, родена е в Индия и е вписана в Книгата на рекордите на Гинес като най-ниската жена в света. Джоти Амге е родена през 1993 година в Нагпур и е една от най-обичаните актриси.  

Джоти била средна на ръст докато не навършила пет години. Тогава станало ясно, че растежът й е възпрепятстван, а впоследствие се оказва, че тя е засегната от ахондроплазия и никога няма да порасне като останалите деца.

От четиригодишна посещава училище заедно с останалите деца, а във фокуса на вниманието попада през 2009 година, когато се появава в телевизионно шоу. Тогава лекарите я обявяват за най-мъничката тийнейджърка в света, която тежала по-малко от 6 кг. Тогава Джоти е само на 15 години и като останалите момичета на тази възраст обича модата и грима. И има амбициите да стане актриса.

Всъщност новооткитата й известност й проправя път към мечтите. Още същата година се появава във видеоклип към песен на звездата Мика Сингх и е включена в документалния филм  „Bodyshock“ на Channel 4 в епизод, озаглавен „Two Foot Tall Teen“.

 

 

 

Разбира се, забележителният размер може да има много недостатъци. Дрехите, бижутата и дори чиниите и приборите на Джоти трябва да бъдат специално изработвани. Но тя е решена да накара уникалния си ръст да работи за нея. 

На 16 декември 2011 г. Джоти навършва 18 години - в този момент тя получава признанието на Гинес най-ниската жива жена. Предишната рекордьорка е Бриджит Джордан от САЩ, висока 69 см. Джоти мечтае да пътува до Лондон и САЩ и да се снима във филми. Като рекордьор на Гинес тя сбъдва мечтите си да пътува, но не забравя и амбициите да стане филмова звезда.

 

 

През 2012 г. тя е гост в Bigg Boss - Индия и участва в риалити шоуто Big Brother. А през 2014 г. тя се записва за ролята на Ма Петит в четвъртия сезон на хитовия американски телевизионен сериал American Horror Story. Посланието й към останалите е да не подценяват малките хора, а с оптимизма и тихата си решителност Джоти определено има още много да покаже на света.

 

Вижте още:

Мозайка от бутилки в нов рекорд на Гинес

Българин създаде най-голямата кръстословица в света

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Джоти Амге, нисък ръст, малки хора, джуджета, актьори, Гинес

Street of Art

Как да запазим сиянието на кожата си

Петък, 18 Август 2017 / Хранене и Здраве
Важно е да се движим повече и да живеем здравословно, но също и да ползваме правилната козметика     Остаряването на кожата е естествен и неизбежен процес. Още след 20-тата година кожата бавно започва да губи своята хидратация, a след 30-те бариерната й функция значително отслабва [...]

Джънк под прикритие

Сряда, 04 Май 2016 / Хранене и Здраве
  Някои храни, които мислим за здравословни, също се оказват вредни   Обществото ни е пренаситено от мазни храни и псевдонаука, най-вече идваща от потребители в социалните мрежи, които налагат тенденции в храненето като пускат красиви модерни снимки на закуски в буркан. Повечето [...]