Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Доброто се връща

Неделя, 27 Ноември 2016 / Истории от града
1467
  • Нова тв
1 / 2

Спасената с помощта на децата учителка от Асеновград днес помага на свой ученик да се пребори с рака

 

На 15-ти септември с помощта на своите ученици учителката Людмила Ангелова от Асеновград се върна отново в клас. Нейните ученици й помогнаха да събере непосилна сума, за да се излекува от левкемия. Днес госпожа Люси и нейните деца са обединени отново зад добра кауза – този път, за да помогнат на 16-годишния Синан Мурад.

Момчето чува страшната диагноза рак преди година, когато влиза в болница заради силна болка и оток на ръката. След 24 химиотерапии и 4 операции Синан губи ръката си, но и това не било достатъчно. Преди няколко дни лекарите съобщават на момчето, че туморът е засегнал белия му дроб.

Спасението на момчето е в специализирана болница в Испания, а за операцията са необходими 81,3 хил. евро. Родителите са кандидатствали за финансиране във Фонда за лечение на деца, но нямат време да чакат тромавите процедури.

Затова днес съучениците на Синан и неговата учителка отново започват кампания, за да съберат средствата за лечението на момчето. А госпожа Люси, както я наричат децата, е убедена, че ще успеят и момчето отново ще е здраво и усмихнато.

 

Всеки може помогне с дарение на:

Банкова сметка

Обединена българска банка

BG96UBBS80021052645440

за Синан Шенол Мурад

 

 

 

Вижте още: 

Урок по доброта 





White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

учителка, ученици, Асеновград, рак, кампания, дарения, Синан





Street of Hope

Учителите: Вдъхновители или... звероукротители

Сряда, 24 Май 2017 / В клас
„Аз буки, веди глаголати! Добро ест живети дзело земля! Иже како люди мислите, наш он покой. Ръци слово твръдо! Ук, фрът, хер! от! Ща чръв! Ци ша! еръ, ер, ери! Ет! Ен он! Йен йон! Юс! Ят!”.   Аз зная буквите и знанието ми дава по-добър живот. Това е смисълът на празника на [...]

Над 4000 деца са приети в детски градини неправомерно

Вторник, 10 Юли 2018 / В клас
Над половината от децата, записани в детски заведения заради хронични заболявания, нямат право на това   Над 4000 деца са приети в столичните детски градини с предимство в нарушение на правилата и без класиране по официалния ред. Това става ясно от данни, оповестени от Националния иници [...]