Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Двойният стандарт на контрольорите

Вторник, 07 Ноември 2017 / Истории от града
2616
  • youtube.com

Инспектори от Столичния градски транспорт написаха акт на пенсионерка, която не е отказала да плати глобата си

 

 

Малка, на пръв поглед незначителна история за това как контрольорите в градския транспорт съвестно си вършат работата, съставяйки акт на случайно оказал се нередовен пътник, който има желание да заплати глобата си, докато големи групи от роми или изглеждащи агресивно нередовни пътници използват градския транспорт безплатно. Историята е разказана от Ангел Малинов във фейсбук групата „Забелязано в София“. Жертва на инспекторите е 70-годишна жена, за която сумата от 200 лева вероятно означава да остане за цял месец без пари, за да плати за разсеяността си.

 

Ето разказа на Ангел Малинов и видеото, заснето от него:

 

Спирка "Константин Величков" на бул. "Сливница" в посока център. Малко след 10 ч. сутринта. Забелязах двама контрольори да пишат акт на възрастна жена. Бяха взели личната и карта без присъствието на полиция. Жената се е качила на предната спирка за да отиде да види внуците си, но картата за пътуване е останала вкъщи в друга нейна връхна дреха. На няколко пъти каза на служителите на Център за градска мобилност да отидат до жилището за да им плати глобата. Те обаче не се трогнаха и писането на акт за 200 лв продължи. По тази линия на градски транспорт всяка сутрин множество от цигани пътува гратис, но до момента не съм забелязал да са били подложени на проверки, да не говорим за писане на актове за стотици левове. 
След приключване на случката и отивайки към срещуположната спирка за да се върне в дома си и да вземе пари за превод на глобата по банков път, жената каза че е на 70 години и такова нещо и се случва за първи път. Беше притеснена. 
Дано да се даде гласност и за пореден път да стане ясно, че в тази държава има двоен стандарт - тези които са я построили биват мачкани и подигравани, а тези които крадат и живеят на нашия гръб биват толерирани.

 

 

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...
  • 1 -0
    Българин 07.11.2017 / 21:09

    Мишките ги е страх, нямат смелост да се изправят пред миризливите мангали и да им напишат актове. А на възрастната жена какво и остава? nТя как ще се защити? Дай да пред беззащитните да сме страшни, а пред сюндюците да си траем.nПосле ще се хвалят в управлението - глобихме нередовен пътник....голяма работа свършихме!!!!nЯ да глобят 10-тина мангала гратисчии - тогава да се хвалят, че и у вестниците ще ги споменат!


Автор

повече за автора

Ключови думи:

градски транспорт, контрольори, пенсионер, глоба, акт

Street of Hope

Децата и добродетелите

Събота, 14 Май 2016 / В клас
    Защо е важна темата за формирането на характер при децата и темата за добродетелите? Ние ежесекундно взимаме решения. Част от тях обмисляме, част от тях са несъзнателни и се взимат от нашия "софтуер". Той е сбор от ценности и навици. Навик е многократно повтаряно действие, к [...]

Децата ще учат само първа смяна

Вторник, 31 Октомври 2017 / В клас
Този режим трябва да се въведе то 3 години в над 400 училища   437 училища в България трябва да преминат на едносменен режим на обучение до 3 години. Това показват данни на просветното министерство във връзка с изискването в новия училищен закон за премахване на двусменното обучение, ко [...]