Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Фабрика за градско изкуство

Неделя, 31 Юли 2016 / Истории от града
726
  • Mini Art Fest

Иван-Александър Кютев разказва как се ражда идеята „Зона за култура“

 

Иван-Александър Кютев е сред представителите на новата вълна български артисти, които прекрачват границите на установените разбирания за “изкуство” и опитват да пренесат творчеството от музеите, залите и галериите в рутинните и монотонни човешки дейности и градски пространства.

 

 

Иван – Александър е координатор на инициативата “Фабрика за градско изкуство”, която пък е част от по-голямата идея “Зона Култура”, разказва предаването „Най-добрите“.

Там, в споделеното пространство на бившата индустриална сграда, намират подслон актьори, художници, скулптури, фотографи, майстори на приложни занаяти, куратори на изложби и организатори на социални събития. Много неща са се променили от старта на проекта, но желанието на артистите да достигнат до публиката и да предадат посланията си е живо и винаги ще намира израз в творчеството им. За това какво ги движи, вижте интервюто на Иван-Александър Кютев.

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Зона за култура, градско изкуство, артисти

StreetInside

Аз съм лош актьор

Четвъртък, 07 Април 2016 / Към себе си
  Понякога знам предварително сценария, понякога изобщо не знам какво ще се случи по-нататък в моята пиеса   Аз съм актьор на сцената на моя живот. Понякога знам предварително сценария, понякога изобщо не знам какво ще се случи по-нататък в моята пиеса. И никога не знам с кого ще [...]

Млади българи с шанс за стипендия за обучение в чужбина

Сряда, 12 Май 2021 / Кариера
Фонд “Иди, учи и се върни” отпуска до 10 000 лева за магистратури   Българи, които търсят възможност за образование в чужбина, могат да получат стипендия до 10 000 лева от фонд „Иди, учи и се върни“. Условието е те да се върнат и да работят в страната н [...]