Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Градска култура в центъра на София

Неделя, 07 Август 2016 / Истории от града
342
  • С годините столичани показаха, че имат нужда от подобен тип докосване до изкуството

 

Фестивалът "София диша" се провежда за седми път 

 

За седма поредна година всяка неделя през август столицата ще има своята запазена улица за градска култура. Фестивалът започва днес на ул. „Иван Денкоглу“, където освен ръчно изработени бижута и сувенири, днес ще има и много културни прояви. Част от типичната атмосфера на запазената марка за града можете да станете и на 14 август на ул. „Московска“, на 21-ви август на ул. „Княз Александър I“ и на 28-ми август на бул. „Александър Стамболийски“.

 

Какво може да видите?

 

Творби на Стела Гечева, Златин Орлов, Стоян Николов-Зиков, Анжела Пенчева, Николай Горнишки, Ели Цонова, Никола Михов, и проекта People of Sofia улична фотография, както и илюстраторите Захари Попов, Точка Илиева, кампанията Дай на Кирилица, която представя известни графични дизайнери представящи предимствата на азбуката ни.

 

 

В областта на пърформанса ще можем да гледаме Станислав Генадиев и Виолета Витанова, Stand Up комедия от млади автори, цирково изкуство с Цирк дела Люлин, школи за танц ирландски танци, афро самба, флава хаус и музикални проекти за начинаещи изпълнители Вокализирай това. Може да чуем имена в електронната и хип-хоп сцена в България, Subfactor, Ninja Sound Academy, да открием произведения на неиздавани млади автори от групата Писателибезкниги, както и млади автори на българските издателства. Тази година София Диша за първи път включва и програма с прожекция на късометражни филми, видео арт, музикални и модни видеа от български и чуждестранни автори.

 

Подкрепа на социални каузи

 

Творческа зона Staropramen – Подкрепа на творческите таланти в България; Базарна зона – Подкрепа за творческите индустрии в България; Релакс зона – Подкрепа за хората в неравностойно положение; Спортна Зона Decathlon – Здравословен начин на живот за всеки; Детска зона – Не на насилието върху деца.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

София диша, изкуство, култура, каузи

Street of Hope

3D посещение при децата в бежански лагер

Четвъртък, 08 Септември 2016 / Гласът на детето
Ако ви вълнува съдбата на децата, настанени в бежанските лагери, можете да разгледате "отблизо" условията, в които живеят през този и следващия уикенд. На 10-11 септември и на 17-18-ти септември посетителите на ИКЕА в София ще могат да се отправят на 3D експедиция до бежански лагер в [...]

Озарената педагогика: Проект за училище

Събота, 11 Юни 2016 / В клас
  Образованието може да е успешно само, когато учителите, родителите и децата работят заедно   Озарената педагогика за разлика от останалите системи е един проект, т.е. това е нещо което се случва засега само на хартия и има обучавани учители осем години в традиционните училища д [...]