Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Градска култура в центъра на София

Неделя, 07 Август 2016 / Истории от града
358
  • С годините столичани показаха, че имат нужда от подобен тип докосване до изкуството

 

Фестивалът "София диша" се провежда за седми път 

 

За седма поредна година всяка неделя през август столицата ще има своята запазена улица за градска култура. Фестивалът започва днес на ул. „Иван Денкоглу“, където освен ръчно изработени бижута и сувенири, днес ще има и много културни прояви. Част от типичната атмосфера на запазената марка за града можете да станете и на 14 август на ул. „Московска“, на 21-ви август на ул. „Княз Александър I“ и на 28-ми август на бул. „Александър Стамболийски“.

 

Какво може да видите?

 

Творби на Стела Гечева, Златин Орлов, Стоян Николов-Зиков, Анжела Пенчева, Николай Горнишки, Ели Цонова, Никола Михов, и проекта People of Sofia улична фотография, както и илюстраторите Захари Попов, Точка Илиева, кампанията Дай на Кирилица, която представя известни графични дизайнери представящи предимствата на азбуката ни.

 

 

В областта на пърформанса ще можем да гледаме Станислав Генадиев и Виолета Витанова, Stand Up комедия от млади автори, цирково изкуство с Цирк дела Люлин, школи за танц ирландски танци, афро самба, флава хаус и музикални проекти за начинаещи изпълнители Вокализирай това. Може да чуем имена в електронната и хип-хоп сцена в България, Subfactor, Ninja Sound Academy, да открием произведения на неиздавани млади автори от групата Писателибезкниги, както и млади автори на българските издателства. Тази година София Диша за първи път включва и програма с прожекция на късометражни филми, видео арт, музикални и модни видеа от български и чуждестранни автори.

 

Подкрепа на социални каузи

 

Творческа зона Staropramen – Подкрепа на творческите таланти в България; Базарна зона – Подкрепа за творческите индустрии в България; Релакс зона – Подкрепа за хората в неравностойно положение; Спортна Зона Decathlon – Здравословен начин на живот за всеки; Детска зона – Не на насилието върху деца.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

София диша, изкуство, култура, каузи

StreetInside

Силата на самотата

Вторник, 07 Февуари 2017 / Към себе си
Ние често не познаваме добре себе си, а никой не обича да остава насаме с непознати   Мистерията, наречена Самота, е една от най-големите загадки в живота ни. Като човешки създания, ние сме социални същества и без другите около нас от самото ни раждане, ние не бихме били в състояние да [...]

Самохипнозата като инструмент за щастие

Понеделник, 12 Септември 2016 / На предела
  Ръководство в 6 стъпки за постигане на целите чрез самохипноза    Самохипнозата е състояние, в което човек понякога изпада, без да съзнава. Самите хипнотерапевти казват, че всяка хипзона е самохипноза, защото вие сте тези, които контролирате това състояние. Тя обаче може да [...]