Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Гратисчия нападна контрольори и пътници

Понеделник, 30 Май 2016 / Истории от града
865
  • С поскъпването на билета агресията на пътниците ще става все по-голяма, очакват контрольорите

 

Напръскал ги с лютив спрей и избягал. А билетът още е на старата цена...

 

Пътник без билет преби и напръска с лютив спрей контрольори в трамвай в столицата, съобщи DarikNews. Служителите на Центъра за градска мобилност опитали да проверят мъжа, който пътувал гратис, след което той им се нахвърлил. При инцидента са пострадали и няколко пътници от трамвая, които също са били напръскани със спрей от агресивния мъж. В суматохата той е успял да избяга.

Инцидентът е станал около 12:00 ч. в трамвай по линия 22, който по това време се намирал пред английската гимназия на бул. "Кн. Ал. Дондуков".

При опита да бъде проверен от служител на Центъра за градска мобилност един от пътуващите в трамвая започнал да се държи агресивно, първоначално с остри реплики по адрес на контрольора, а после и физически.

"Човекът беше без билет. Каза "Нямам билет, махай се от тук. Какъв си ти". Казах му да отиде и да прочете какви са правата и задълженията на хората. Той се нахвърли върху мен, извади спрей и ме напръска и аз се отместих", обяснява контрольорът. Свидетели разказват, че той е паднал на земята, а пътникът започнал да го рита. След това нападателят започнал да пръска с лютивия спрей в посока на пътниците, които станали непосредствени свидетели на случая.

Един от пътниците в трамвая - американски гражданин, успял да заснеме наглото нападение над контрольорите. Видеоклипът, в който ясно се вижда нападателят, вече е предоставен на полицията.

Заради предстоящото увеличение на цените на билетите и глобите контрольорите очакват, случаите като тези ще стават все повече. От 1 юни еднократният билет ще е с цела 1,60 лева, глобата – 40 лева, а актът – 200 лева.

 

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

гратисчия, трамвай, контрольори, спрей, пострадали

StreetInside

Разкриха тайната на усмивката на Мона Лиза

Неделя, 21 Юни 2020 / На предела
Арт историците отдавна говорят за „бързото око“ на Леонардо    Учените смятат, че „свръхбързото“ око на Леонардо да Винчи му е помогнало да улови загадъчната магия на усмивката на Мона Лиза. Тази свръхчовешка черта, която притежават и най-добрите играчи на [...]

Разчистете живота си, за да привлечете изобилието

Събота, 15 Декември 2018 / Към себе си
  Богатството не винаги се измерва с пари. Измерва се с удовлетворение   Бъдете честни и се замислете къде е емоционалната бъркотия в живота ви. Ако имате финансови притеснения, вероятно проблемът не е свързан със заплатата ви, а с нагласата към парите. Може би виждате пазаруванет [...]