Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Хората в Перник се обединиха, за да спасят болно дете

Четвъртък, 09 Февуари 2017 / Истории от града
328
  • zapernik.com

Млад мъж продава колата си, за да помогне на 11-годишния Георги Валентинов 

 

Броени дни след като обществеността в Перник научи за тежко заболяване на 11-годишния си съгражданин Георги Валентинов, граждани, представители на местния бизнес, културни институти и общината се обединиха и вече работят усърдно за каузата осигуряване на средства за лечението му. Жорко страда от тежка болест и единствената надежда, която лекарите дават на родителите му е провеждане на лечение в турска клиника. Все още няма поставена окончателна диагноза, но сумата от над 200 000 лева, нужна за лечението, ще бъде непосилна за семейството. Първоначално момчето се оплаквало от проблем в очите, а по-късно лекарите установили наличието на тумор.

„Никоя майка не трябва да надживее детето си!“ - с този трогателен апел преди няколко дни група приятели на семейството на Георги Валентинов се обърна за помощ към перничани. И реакцията не закъсня. Големи търговски вериги, дребни търговци, местни бизнесмени и много граждани помогнаха или изразиха готовност да го направят. Някои от търговските обекти в Перник обявиха дни, в които целият им оборот ще отиде в подкрепа на детето. 24-годишният жител на града и приятел на семейството Денис Александров пък решава да помогне като продаде личния си автомобил. Под мотото „Спортът е живот“ спортен център в Перник ще дари събраните от 9 до 11 февруари такси от своите клиенти.

Община Перник и ансамбъл „Българе“ също се включват в благотворителната кауза. Специални кутии ще бъдат поставени за дарения преди зрелищния спектакъл „Осмото чудо”, който ще бъде на 16 февруари от 19:00 часа в Двореца на културата в Перник. Междувременно група млади хора, с помощта на неправителствени организации, подготвят благотворителен базар за събиране на средства за лечението на Жорко. Базарът ще се състои в Деня на влюбените - 14 февруари 2017 г., а организаторите канят всеки, който желае и може, да се включи. Допълнително ще бъдат уточнени мястото и часа на събитието.

Как можете да се присъедините към общите усилия на пернишката общественост да помогне в излекуването на 11-годишния Георги Валентинов, ще научите от фейсбук страницата на акцията - „Помощ за Жорко“.


 
БАНКОВА СМЕТКА В ПОМОЩ НА ГЕОРГИ:
IBAN: BG98FINV91501316905961
BIC FINVBGSF
Титуляр: Георги Георгиев Валентинов
 

Източник: БНР 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Георги Валентинов, Перник, благотворителна кампания, Денис Александров

StreetView

Почистват екоплажове и планински пътеки

Петък, 27 Май 2016 / Места
  Доброволци ще правят оборка в Пирин, Иракли, Корал, Камчийски пясъци и Беласица. Можете да се включите и вие   Серия от доброволчески акции за почистване на защитени тритории са организирали от коалицията „За да остане природа в България“.   Камчийски пясъци [...]

Надежда за коралите

Понеделник, 24 Юли 2017 / Места
Изследавотели от Австралия работят върху създаването на топлинно устойчиви микроорганизми, които да спасят рифовете   Топлинно устойчивият корал не е изкуствена конструкция. Мутацията възниква естествено в Австралия, където коралите са намерили начин да се адаптират и оцелеят. Изследов [...]