Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Китайка тренира кунг фу от 89 години

Сряда, 22 Февуари 2017 / Истории от града
545
  • twitter.com/eBayDownUnder

Сега Чжан Хъсян е на 93 години и продължава да преподава бойното изкуство

 

Китайката Чжан Хъсян, която е на 93 години още тренира бойни изуства и преподава, въпреки напредналата си възраст, съобщи ЮПИ, цитирана от DarikNews. 

С кунг фу Чжан Хъсян се занимава от 89 години. Започнал да я учи баща й, като съвсем малка. Това било традиция в семейството й от 300 години. В смутните времена бойните изкуства били и основно умение за самозащита.

Градчето, където живее Чжан Хъсян в провинция Чжъцзян, е известно като "селото на бойните изкуства" заради популярността на кунг фу там.

Чжан Хъсян първоначално учела роднините си, а след това и съседите. Тя много се забавлява от популярността, която и донесе интернет, и на това, че хората я наричат "кунг фу баба".

"Никога не съм мислила, че мога да стана известна", призна Чжан Хъсян.

 

 

Вижте още:

Айкидо - хармония по пътя напред

Офицери или пешки

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

кунг фу, китайка, баба

Street of Hope

Какви са възможностите ви, ако детето ви е под карантина?

Събота, 19 Септември 2020 / Родители
Социалното министерство разпострани наръчник за родители   Министерството на труда и социалната политика разпространи наръчник за семействата, чиито деца са се срещнали с коронавируса и трябва да си останат вкъщи. Ако сте родител на дете под карантина, имате право за периода на престоя [...]

Време с децата: Истории в картинки

Вторник, 14 Ноември 2017 / Родители
Карти за разказване на истории, с които можем да си подарим Коледа   Коледа чука на вратата – идват онези топли вечери, в които да се съберем около елхата и да си разказваме истории. Ако имате опит с мисиите на Red Paper Plane, сигурно знаете, че картите за разказване на истории [...]