Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Китайка тренира кунг фу от 89 години

Сряда, 22 Февуари 2017 / Истории от града
335
  • twitter.com/eBayDownUnder

Сега Чжан Хъсян е на 93 години и продължава да преподава бойното изкуство

 

Китайката Чжан Хъсян, която е на 93 години още тренира бойни изуства и преподава, въпреки напредналата си възраст, съобщи ЮПИ, цитирана от DarikNews. 

С кунг фу Чжан Хъсян се занимава от 89 години. Започнал да я учи баща й, като съвсем малка. Това било традиция в семейството й от 300 години. В смутните времена бойните изкуства били и основно умение за самозащита.

Градчето, където живее Чжан Хъсян в провинция Чжъцзян, е известно като "селото на бойните изкуства" заради популярността на кунг фу там.

Чжан Хъсян първоначално учела роднините си, а след това и съседите. Тя много се забавлява от популярността, която и донесе интернет, и на това, че хората я наричат "кунг фу баба".

"Никога не съм мислила, че мога да стана известна", призна Чжан Хъсян.

 

 

Вижте още:

Айкидо - хармония по пътя напред

Офицери или пешки

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

кунг фу, китайка, баба

Street of Hope

Вечер на добродетелите в подкрепа на ранното детско развитие

Вторник, 10 Октомври 2017 / Гласът на детето
Всяка година инициативата събира средства, посветени на определена кауза в подкрепа на деца в риск    Осмото издание на благотворителната инициатива „Вечер на добродетелите“ е посветена на развитието, а не на оцеляването и базовите нужди на децата. Каузата е играта, защ [...]

Как се променят мъжете, когато станат бащи

Петък, 15 Април 2016 / Родители
  Оказва се, че по време на бременността техните хормони бушуват не по-малко от тези на бъдещата майка   Помня момента, когато казах на мъжа ми, че съм бременна. Постоянно ми се гадеше и реших да направя тест. Той показа две чертички, аз изтичах в стаята и му казах „Ще става [...]