Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Китайка тренира кунг фу от 89 години

Сряда, 22 Февуари 2017 / Истории от града
264
  • twitter.com/eBayDownUnder

Сега Чжан Хъсян е на 93 години и продължава да преподава бойното изкуство

 

Китайката Чжан Хъсян, която е на 93 години още тренира бойни изуства и преподава, въпреки напредналата си възраст, съобщи ЮПИ, цитирана от DarikNews. 

С кунг фу Чжан Хъсян се занимава от 89 години. Започнал да я учи баща й, като съвсем малка. Това било традиция в семейството й от 300 години. В смутните времена бойните изкуства били и основно умение за самозащита.

Градчето, където живее Чжан Хъсян в провинция Чжъцзян, е известно като "селото на бойните изкуства" заради популярността на кунг фу там.

Чжан Хъсян първоначално учела роднините си, а след това и съседите. Тя много се забавлява от популярността, която и донесе интернет, и на това, че хората я наричат "кунг фу баба".

"Никога не съм мислила, че мога да стана известна", призна Чжан Хъсян.

 

 

Вижте още:

Айкидо - хармония по пътя напред

Офицери или пешки

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

кунг фу, китайка, баба

StreetView

Селска разходка в Западните Родопи

Четвъртък, 21 Юли 2016 / Места
Няколко от прекрасните кътчета от България, където се докосвате до историята и природата     Лещен   Едно от най-живописните села, архитектурен резерват, който ще ви върне назад във времето. Идеално място за почивка, ако търсите тишина и спокойствие, с. Лещен се намира на [...]

Китай променя климата с проект за изкуствен дъжд

Понеделник, 09 Април 2018 / Места
До 2050 г. около 5,7 милиарда души на Земята са изложени на риск от недостиг на вода   Китай е на път да реализира огромен проект за промяна на климата в Тибет, съобщава South China Morning Post, цитиран от dir.bg. Целта на проекта е да засява изкуствено облаците с кристализационни ядр [...]