Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Малки шофьори

Сряда, 01 Юни 2016 / Истории от града
2392

 

В 8 ОДЗ „Таврия“ откриха площадка за обучение по безопасност на движението

 

 

8 ОДЗ „Таврия“ в столицата е поредната детска градина, която ще обучава децата по пътна безопасност не само чрез рисуване и игра в клас, но и на специална площадка.

 

 

Проектът е финансиран от Столична община и родителското настоятелство, като освен площадката на двора, са закупени и нови пътни знаци, както и детски колички, мотоциклети и велосипеди.

 

 

Проектът е част от кампанията на БНТ „Не на войната по пътищата“.

 

 

На празника на детето, 1 юни, площадката беше официално открита със състезание в три кръга, в което участваха и родители на децата от 3 и 4 група.

 

 

В пъвия кръг заедно с мама и татко децата трябваше да решат листовка с примерна ситуация на пътя.

 

 

Във втория кръг малките водачи трябваше да се справят с реална ситуация на нарушители на пътното платно, като посочат грешките им, а в третия кръг – да покажат и шофьорски умения за безопасно движение на пътя.

 

 

 

Столична община финансира такива площадки в детските заведения от пет години, като на много места в обучението на децата участват и представители на Пътна полиция.

 

 

 

Естествено, обучението чрез игра винаги дава добри резултати, а децата са много по-примерни шофьори и пешеходци от собствените си родители.

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

пътна безопасност, 8 ОДЗ

StreetInside

Как да се научим да виждаме енергията

Понеделник, 20 Юни 2016 / На предела
  Изграждане на сила на възприятията     В първата част обясних някои от вярванията си, свързани с начина, по който работи света, разбирането ми за физическото възприемане на действителността, както и асоциацията на това възприятие с нашето съзнание и съсредоточаването на т [...]

Каква би трябвало да е истинската ни цел, за да постигнем реален успех?

Събота, 12 Септември 2020 / Кариера
Целта на личностното и бизнес израстване и развитие е човек да придобива знания, които да превръща в умения. Само така наистина израства и става наистина силен – като прилага наученото на практика. Това лекува психическите травми и проблеми. И това изгражда живота, за който мечтаем. Пр [...]