Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Мечта за космоса: 12-годишно момче учи космическо инженерство

Понеделник, 19 Октомври 2020 / Истории от града
469

Калеб Андерсън не се чувства по-специален, въпреки че на 3 години е приет в МЕНСА

 

Калеб Андерсън не е дете като всички останали. Докато повечето ученици на неговата възраст учат в VII клас, Калеб започва втората си година в колежа, съобщава американското списание „Пийпъл”, цитирано от БГНЕС.

Понастоящем 12-годишният студент е записан в Техническия колеж Чатахучи, където след две години трябва да получи бакалавърска степен по аерокосмическо инженерство.

"Всъщност не съм умен", твърди Калеб. „Просто възприемам информацията бързо. Така че, ако уча по-бързо, напредвам по-бързо.”

Калеб не смята да се задоволи само с тази диплома - той е насочил поглед към Технологичния институт в Джорджия или Масачузетския технологичен институт, като се надява това да му помогне да започне работа при основателя на „Tesla” и „SpaceX” Илон Мъск.

Калеб споделя, че още откакто е бил на 1 година, винаги е искал да отиде в космоса. „Смятах, че космическото инженерство ще бъде най-добрият път”, разказва младият учен.

На 9 месеца Калеб научава езика на жестовете и продължава да се усъвършенства. Няколко месеца по-късно се научава да чете, а около втория си рожден ден започва да решава и математически задачи, съобщи CBS News. Тогава родителите му решават да го изпратят на училище.

Калеб разказва, че си спомня това време - всички негови съученици били доста по-високи от него. „Едва ходех”, споделя момчето.

Едва 3-годишен е приет в МЕНСА – дружество за хора с висок коефициент на интелигентност.

 

Вижте още:

Танц в калта: Дете от Нигерия получи стипендия в елитно училище

Момчето, което плете и помага

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Калеб Андерсън, космическо инженерство, гений, наука

StreetView

Живот в миниван

Събота, 07 Януари 2017 / Приключения
Млада жена напусна скучната си работа, за да обикаля по света с кучето си   25-годишната Марина Пиро, италианка по произход от Великобритания, решава да напусне скучната си работа в офис, за да пътува по света с кучето си – голдън ретривърът Оди. Сега двамата живеят в миниван, пр [...]

Изгубен златен град на 3000 години разказва за Древен Египет

Неделя, 11 Април 2021 / Места
Откритието е второто по големина след откриването на гробницата на Тутанкамон     Египетска археологическа експедиция, ръководена от известен американски учен и бившия египетски министър на археологията, Захи Хавас, откри прочутия „Златен град”, изгубен в пясъците край [...]