Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Можем ли да помогнем на Вили да ходи отново?

Вторник, 11 Април 2017 / Истории от града
1054
  • В момента Вили е почти напълно неподвижна и зависима от помощта на родителите си
  • Вили преди диагнозата
1 / 2

15-годишно момиче се нуждае от нашата помощ за лечение в чужбина

 

Вили е на 15 години и от няколко години е прикована в инвалидна количка от рядко генетично заболяване, което засяга мускулите й. Болестта се нарича Атаксия на Фридрайх и е открита през 2013 година. Сега деветокласничката от столичното 28 СУ се нуждае от средства за трансплантация на стволови клетки в Турция. Родителите й са потърсили помощ от държавата, но Фондът за лечение на деца в чужбина отказва подкрепа – според българските лекари лечение за Вили няма.

 

 

Родителите й обаче вярват, че ще могат да я изправят отново на крака – през март семейството получава оферта от клиника в Турция. Четирите процедури обаче са на стойност 36 хиляди долара – средства, с които семейството не разполага.

 

 

Вили все още има запазен мускулен тонус и колкото по-бързо започнем лечението, толкова по-добре ще се възстановят двигателните функции, разказа майка й Красимира. Тя разказва за други случаи на хора със заболяване като това на дъщеря си, които са получили значително подобрение след терапията и вярва, че детето й отново ще може да ходи на училище. Сега майката не може сама дори да изведе момичето на разходка, на училище я води баща й, но не го посещава всеки ден.

Да помогнем за събирането на сумата, за да не остане Вили в инвалиден стол завинаги!

 

Дарителска сметка:
Банка ДСК
IBAN: BG52STSA93000022135039 
BIC: STSABGSF
Титуляр: Виолета Пламенова Димитрова

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Вили, лечение в Турция, зов за помощ

Street of Art

Биохимичният подход при Синдрома на хиперактивност и дефицит на вниманието

Събота, 18 Ноември 2017 / Хранене и Здраве
  Какви са алтернативите на лекарствата за повлияване на това състояние, според данните събрани в последните години?     Синдромът на хиперактивност и дефицит на вниманието е едно от най-честите нарушения в детската възраст. В различните държави се отчита честота на синдрома [...]

Дафни Селф: Животът в дрехите

Понеделник, 18 Септември 2017 / Стил
Най-възрастният модел в света ни дава неповторими уроци по увереност   Всяка жена се притеснява от белезите, които годините оставят по лицето и тялото й. А като че ли целият моден бизнес прави това внушение с неписаното правило, че една жена може да бъде търсена като модел до около 30- [...]