Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Момчето, което плете и помага

Неделя, 17 Март 2019 / Истории от града
206
  • boredpanda.com
  • boredpanda.com
  • boredpanda.com
1 / 4

 

11-годишният Йона има стотици хиляди последователи в социалните мрежи

 

Ако си  мислите, че само старите баби могат да плетат, може и да се изненадате да научите, че има и деца, които обичат това хоби. 11-годишният Йона Ларсон стана известен в интернет с неговото необичайно хоби – плетенето. Момчето е толкова известно заради невероятните си умения, че днес има бизнес с плетива, над 133 хиляди фенове в Instagram и над 26 000 абонати в youtube.com, разказва историята BoredPanda.

 

 

 

Момчето е родено в Етиопия и е осиновено от чудесно семейство. На 5-годишна възраст, той открива плетенето и след няколко урока в YouTube, става напълно отдаден. Не му отнело много време да овладее занаята. Скоро Йона започва да прави ръкавици, одеяла и покривки за маси. С помощта на майка си Дженифър, той започва собствен бизнес, наречен „Ръцете на Йона“, като продавал ръчноизаботени стоки. След като става известен, Йона получава хиляди поръчки. Хората, които искат да купят плетивата му, са толкова много, че майка му решила той да не поема всички поръчки, тъй като е в 6 клас и няма да може да ги изпълни.

 

 

Талантливото 11-годишно момче дори получава писма от хора, които се възхищават от уменията му, а някои дори го питат дали може да им дава уроци.

 

 

Няма съмнение, че той е забележително хлапе, дори е пропуснал един клас, защото е показал високо ниво на IQ тестовете. Днес, заедно с майка си, Йона работи върху книгата „Здравейте, приятели на плетенето“.  Но момчето има още по-големи планове за бъдещето. Той работи усилено в училище и се надява един ден да стане хирург.

Но това не е всичко. Йона използва таланта си, за да помогне на родната си Етиопия. Той изпраща стоките си и събира средства, за да помогне на децата от Етиопия да постигнат мечтите си.

 

Вижте още:

Юрист избра саждите пред правото

Свободата да се учиш от мечтите си

Най-странното място на света

 

Станете наш благодетел в Patreon 

Дарете на PayPal: office@streetwatch.bg

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

плетене, хоби, Йона Ларсон, момче, Етиопия

StreetView

Лондон е най-влиятелният град в Европа

Неделя, 25 Март 2018 / Места
По критериите за условия на работниците английските градове се представят зле, но не е така за работодателите   За втора поредна година Лондон оглавява класацията на най-влиятелните градове в Европа, следван от Париж, Мадрид, Москва и Бирмингам. Класацията на най-влиятелните градове, по [...]

Скопие – „модерната“ история

Сряда, 28 Юни 2017 / Места
Една от най-спорните забележителности е паметникът на Александър Македонски в центъра на градския площад   Когато отидох в Скопие, бях възхитена от изграденото в последните години, без да влизам в политически и естетически спорове. Имах възможност да разгледам Математическия факултет на [...]