Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Мозайка от бутилки в нов рекорд на Гинес

Неделя, 12 Март 2017 / Истории от града
116
  • Конструкцията се състои от близо 73 хил. стъклени бутилки
1 / 4

Тя беше създадена от 550 служители на световна компания

 

Повече от 550 служители от системата на Кока-Кола в България взеха участие в създаването на най-голямата фигура от стъклени бутилки. Постижението им беше официално вписано в „Книгата за рекордите на Гинес“, съобщиха от компанията. 

Конструкцията се състои от 72 933 празни стъклени бутилки. Тя бе изградена в спортния комплекс в к.к. „Камчия“, област Варна и има формата на емблематичната контурна Coca-Cola бутилка. Фигурата се разпростира на 250 кв.м., тежи приблизително 19 тона и съдържа думата „БЪЛГАРИЯ“, изписана върху нея. Работата по конструкцията, която отне 2 часа и 20 минути, беше внимателно проследена от представители на Световните рекорди на Гинес. Новият български рекорд подобрява предходния 10 пъти. Предишното постижение принадлежи на Токио и е поставено през 2014.

Инициативата е обвързана с един от основните  социални приоритети на Кока-Кола – развитието на младежта. Варна бе избрана за „Европейска младежка столица 2017“ за готовността си да включва активно младите хора в дейностите на обществото. Така съвсем естествено, участниците в създаването на мозайката организираха кампания за набиране на средства в подкрепа на инициативата „Варна – Европейска младежка столица 2017“.

 

Вижте още:

Колективното ни поумняване е бавно...

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Рекорд на Гинес, бутилки, мозайка, Кока Кола

Street of Art

Казуо Ишигуро получи нобелова награда за литература

Петък, 06 Октомври 2017 / Под прожектора
Английският писател от японски произход Казуо Ишигуро е носителят на Нобеловата награда за литература за 2017 г. От Нобеловия комитет съобщиха, че "наградата се присъжда на Казуо Ишигуро, който разкрива в романите си с огромна емоционална сила бездната под нашето илюзорно чувство за връзка съ [...]

Кои са групите с „най-умни“ текстове на песни?

Вторник, 02 Август 2016 / Под прожектора
Depeche Mode е групата, чийто текстове изискват най-много интелектуално усилие, за да бъдат разбрани   Това показва проучване на The Mirror във Великобритания, цитирано от Zrock. Изданието е анализирало различни текстове на песни и е „изчислило“ колко години трябва да п [...]