Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Мъж храни 300 бездомни животни

Понеделник, 07 Октомври 2019 / Истории от града
275
  • gundemebakis.com

Кучетата и котките му отвръщат с любовДа се грижим за бездомните животни не е произволна задача, а задължение. Никога не трябва да забравяме, че ние, хората, нахлухме в техните местообитания с нашите бетонни сгради и асфалтови пътища – така започва разказа си за един мъж от Измир турският вестник „Сабах“. През последните 13 години 45-годишният Мурат Могол се грижи всеки ден за почти 300 бездомни котки и кучета.

Всеки ден той се качва на мотоциклета си и им носи храна преди да отиде на работа. Осигурява и прегледи при ветеринар на всичките си осиновени кучета и котки от квартал Карабаглар на Измир.

"Когато чуят звука на мотора ми, животните тичат към мен с щастливи лица. Когато виждам тяхното щастие, аз също съм щастлив. Опитвам се да им помогна, доколкото мога. Дори да съм болен, с треска, ставам всяка сутрин и им нося храна“, казва мъжът.

 Съседите на Могол също оценяват усилията му да спаси бездомните животни.

"Котките и кучетата го чакат, когато дойде време да бъдат нахранени", казва Мустафа Тунч, собственик на магазин в квартала. "Когато чуят двигателя на мотоциклета му, те скачат върху него. Той  дава урок и на нас. Всички ние също започнахме да се грижим за животните и да ги третираме като законни жители на този квартал“, казва Тунч.

 

 

Вижте още:

Отношението към животните у нас потресе Европа

Как се спасяват лъвчета - историята на Масуд и Терез

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

животни, бездомни животни, Мурат Могол, Измир, доброволец

StreetView

Столичната „Витоша“ е сред най-скъпите улици в света

Сряда, 13 Ноември 2019 / Места
Наемът на централния булевард е средно 56 евро за кв.м   Столичният булевард „Витоша“ се изкачи в класация за най-скъпите улици в Европа според листа на американска компания за недвижими имоти. С месечен наем от 56 евро за квадратен метър, софийската търговска улица достигна [...]

Какъв е бил животът в Арктика преди 90 млн. години

Понеделник, 26 Декември 2016 / Места
Учени откриха една от най-древните вкаменелости на птица   Екип от геолози от Университета на Рочестър са открили нов вид птица на приблизително 90 милиона години. Откритията им са побликувани в списание Scientific Reports. Това е една от най-старите вкаменелости, откривани някога. Тя [...]