Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Надежда под бомбите: Бебе проплака в метрото на Киев

Събота, 26 Февуари 2022 / Истории от града
240
  • facebook
1 / 2

Малката Миа бързо се превърна в символ на надеждата

 

Бебе се е родило в метрото на Киев през втората нощ от атаката срещу Украйна. Снимката на малката Миа бързо се превърна в символ на надеждата в социалните мрежи. Момиченцето, проплакало, докато 23-годишната ѝ майка се укривала от ракетния обстрел, съобщи Daily Mail.

На помощ на родилката се притекъл украинският полицай Микола Шлапак, който помогнал при раждането. След това успял да извика линейка и майката и бебето били настанени в болница.

Оказва се, че това не е единственото бебе родено под бомбите - акушерка от едно от родилните отделения в града съобщи с разрешението на майката, че новородено момченце също е изплакало за пръв път тази нощ. Поради бомбардировката част от отделението е било разрушено, така че майките и бебетата сега се крият в мазето.

 

Вижте още:

Европа не беше подготвена за войната в Украйна

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Украйна, Киев, война, бебе, надежда

StreetView

Ботаническа градина в дядовия двор

Събота, 18 Юни 2016 / Места
Млад географ събра над 300 растения в Ихтиманското село Борика   Изкуство ли е градинарството, или просто занаят? Въпрос на лично отношение. Може просто да практикуваш древното свещенодействие – семе-земя-слънце-вода-храна, оставено ти в наследство от фамилията; а може да го пресъ [...]

Изиграй си картите

Вторник, 01 Август 2017 / Приключения
Създателите на нова интерактивна игра предизвикват хората да правят добрини   Нова интерактивна игра с карти предизвиква хората да правят добрини и докато се забавляват да променят хората около себе си. Cards2Go е комплект от 55 карти, разделени в няколко категории - &bd [...]