Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Надежда под бомбите: Бебе проплака в метрото на Киев

Събота, 26 Февуари 2022 / Истории от града
386
  • facebook
1 / 2

Малката Миа бързо се превърна в символ на надеждата

 

Бебе се е родило в метрото на Киев през втората нощ от атаката срещу Украйна. Снимката на малката Миа бързо се превърна в символ на надеждата в социалните мрежи. Момиченцето, проплакало, докато 23-годишната ѝ майка се укривала от ракетния обстрел, съобщи Daily Mail.

На помощ на родилката се притекъл украинският полицай Микола Шлапак, който помогнал при раждането. След това успял да извика линейка и майката и бебето били настанени в болница.

Оказва се, че това не е единственото бебе родено под бомбите - акушерка от едно от родилните отделения в града съобщи с разрешението на майката, че новородено момченце също е изплакало за пръв път тази нощ. Поради бомбардировката част от отделението е било разрушено, така че майките и бебетата сега се крият в мазето.

 

Вижте още:

Европа не беше подготвена за войната в Украйна

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Украйна, Киев, война, бебе, надежда

StreetInside

Защо имаме пет пръста?

Събота, 08 Октомври 2016 / На предела
Изследователите са убедени, че крайниците на гръбначните животни, както и на човека, са произлезли от рибните перки   Канадски биолози от Монреалския университет и от Института за клинични изследвания изясниха защо човек има пет пръста. Оказало се, че развитието на крайниците се определ [...]

Драконът в мен

Събота, 18 Септември 2021 / Към себе си
Преди единадесет години на днешния ден бях булка...   Рокля, шампанско, любов и много цветя... На следващата сутрин татко напусна земния си път и бялото се превърна в черно... Последва трудна за мен година, в края на която човекът, за когото се омъжих, напълно неочаквано и без никакви о [...]