Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Най-малкото бебе в света вече си е вкъщи

Четвъртък, 30 Май 2019 / Истории от града
206
  • abc7news
  • abc7news
1 / 2

 

Момиченцето е родено с тегло 245 грама

 

Най-малкото бебе в света е било изписано от болница в КалифорнияТ, съобщи БТА, цитирана от NOVA.

Бебето е родено през декември в болницата "Шарп Мери Бърч" в Сан Диего. То е момиченце и тежало едва 245 грама когато се е родило. Бременността на майката е продължила едва 23 седмици и три дни. 

Лекарите решили да направят секцио по спешност, тъй като усложнения са застрашили живота на майката. Те заявили на бащата, че вероятно ще може да прекара само час с дъщеря си, преди тя да умре. Сейби прекарала пет месеца в интензивно отделение и в средата на май е изписана от болницата в добро здраве и тежаща вече около 2,3 килограма.

 

 

Според регистъра на най-малките бебета в света, воден от университета в Айова, Сейби бие световния рекорд, държан досега от родено през 2015 г. бебе в Германия, което е тежало 7 грама повече от нея. 

 

Вижте още:

Малки чудеса

Когато бебето дойде по-рано

Когато психиката на детето е стабилна, то се справя и с физическото страдание

Бивш дом за изоставени бебета помага на недоносени деца

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

бебе, недоносени бебета, Сан Диего, деца, родители, здравеопазване

Street of Art

Забравянето помага на мозъка

Неделя, 29 Септември 2019 / Хранене и Здраве
Специални неврони се грижат за разчистването на маловажната информация   Забравянето може да е досаден недостатък на ума, но загубата на памет е необходима за добре функциониращия мозък. Както показва ново проучване, мозъкът има специализиран набор от неврони, които работят активно за д [...]

Сматфонът глътна лаптопа

Сряда, 01 Февуари 2017 / Стил
  Хората купуват по-евтини устройства, за да могат да ги сменят често   „Умните” телевизори и телефони са най-купуваната стока на изплащане през миналата година, показва традиционната класация на БНП Париба Лични финанси. Това е, от една страна заради почти двойното по [...]