Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Най-малкото бебе в света вече си е вкъщи

Четвъртък, 30 Май 2019 / Истории от града
138
  • abc7news
  • abc7news
1 / 2

 

Момиченцето е родено с тегло 245 грама

 

Най-малкото бебе в света е било изписано от болница в КалифорнияТ, съобщи БТА, цитирана от NOVA.

Бебето е родено през декември в болницата "Шарп Мери Бърч" в Сан Диего. То е момиченце и тежало едва 245 грама когато се е родило. Бременността на майката е продължила едва 23 седмици и три дни. 

Лекарите решили да направят секцио по спешност, тъй като усложнения са застрашили живота на майката. Те заявили на бащата, че вероятно ще може да прекара само час с дъщеря си, преди тя да умре. Сейби прекарала пет месеца в интензивно отделение и в средата на май е изписана от болницата в добро здраве и тежаща вече около 2,3 килограма.

 

 

Според регистъра на най-малките бебета в света, воден от университета в Айова, Сейби бие световния рекорд, държан досега от родено през 2015 г. бебе в Германия, което е тежало 7 грама повече от нея. 

 

Вижте още:

Малки чудеса

Когато бебето дойде по-рано

Когато психиката на детето е стабилна, то се справя и с физическото страдание

Бивш дом за изоставени бебета помага на недоносени деца

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

бебе, недоносени бебета, Сан Диего, деца, родители, здравеопазване

StreetView

Призрачни места: Мегаломания

Неделя, 05 Юни 2016 / Места
  Или кои са най-големите жилищни проекти, които са останали пусти     В няколко последователни материала ще разкажем за призрачните места – градове и сгради, в които никой не е живял заради недомислена правителствена или частна инвестиция, или които са изоставени по [...]

Сняг в пустинята в Аризона

Четвъртък, 17 Януари 2019 / Места
Природата предлага понякога сюрреалистични картини и преживявания   Жителите на Аризона и Ню Мексико, са свикнали с агонизираща топлина, но тази нова година започна с хладно време и снеговалеж, който нарисува невероятни картини в пустинята Сонора, разказва BoredPanda.     [...]