Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Нарисувай ми надежда

Четвъртък, 03 Май 2018 / Истории от града
513
  • drawinghope.ca

Канадският художник Шон ван Дел разказва историите на болни деца, дарява усмивки и променя света

 

Когато си готов да направиш добро, съдбата сякаш те подкрепя. За канадския художник и фотограф Шон ван Дел начинът да направи света по-добър е като разказва историите на деца с увреждания.

Той е събрал хиляди разкази в проекта „Чертеж надежда”, чрез който се опитва да дава надежда и да вдъхновява хората навсякъде по света.

Родителите ми ми дадоха задача, да направя рисунка за баба (бях на 4 или 7 години ... не мога да кажа точно), превърнах рисунката в магическа "истинска" снимка, разказва фотографът.

Това дава началото на един проект, който те хваща за гърлото и те кара да се усмихваш - DrawingHope. В него Шон ван Дел сбъдва неизречените мечти на специалните деца.

 

Джак, героят от Улицата на надеждата 

 

Джак страда от рядко чернодробно заболяване, което води до пълна чернодробна недостатъчност само за 5 месеца. Два месеца по-късно получава животоспасяваща трансплантация. 

 

 

 

Сади, Слънчевата принцеса 

 

Сади изпитва болка от това, на което хората се радват най-много - Слънцето. Тя не може да излезе навън без да е защитена. По-голямата част от деня й минава в тъмнина.

 

 

Кендъл, Кралицата на балета на Бродуей

 

Ранните симптоми на Кендъл включват неясно виждане и черни петна в дясното око. Тя се опитва да обясни на родителите си, че нещо не наред, но не успява докато брат й не казва, че сестра му не може да вижда. В крайна сметка момичето е диагностицирано с ретинобластом - рядко раково заболяване. Окото й е отстранено, но ракът продължава да се развива и през целият курс на химиотерапия Кендъл мечтае да танцува на Бродуей. Дори да стане ледената кралица на Бродуей.

 

 

Платформата на сайта DrawingHope е отворена за нови истории, за нова надежда и ново изкуство.

 





White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Шон ван Дел, художник, деца, заболявания, деца с увреждания





StreetView

В Сахара заваля сняг

Четвъртък, 22 Декември 2016 / Места
Това е вторият документиран случай изобщо, първият е преди 37 години   В Сахара заваля сняг за първи път от 37 години, съобщи The Washington Post. Пясъкът на известната с жегите си пустиня беше покрит със сняг в близост до алжирско градче Аин Сефра. Явлението е документирано от ф [...]

26-ата българска експедиция потегля към Студения юг

Сряда, 13 Декември 2017 / Приключения
Антарктида е като друга планета, без надеждна екипировка може и да не оживееш, казва проф. Христо Пимпирев:   На 13 декември 2017 г. професор Христо Пимпирев потегля от София към остров Ливингстън за 26-ата българска антарктическа експедиция. Именитият български учен и полярен изследо [...]