Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Общинският приют раздава кучета в мола

Неделя, 23 Април 2017 / Истории от града
527
  • Facebook

Кампанията е на „Екоравновесие“ и Sofia Ring Mall, въпросът е дали общинското дружество ще проследи съдбата на животинките

 

В продължение на три поредни недели (от 23 април до 7 май) общинското предприятие "Екоравновесие" ще представи част от кучетата от приюта в село Горни Богров. В столичния мол Sofia Ring Mall е обособено специално място за животните, където всички желаещи ще могат да се запознаят с тях, да ги разходят на обозначените за това места и при желание - да ги осиновят на място.

Инициативата е част от кампанията "Подари си приятел", която популяризира осиновяването на кучета от общинския приют. Доброволци от приюта запознават хората с историята на животните, като всяко куче е обезпаразитено, ваксинирано, кастрирано и чипирано, каквато е практиката, когато се осиновява животно от приют.

В първия ден на инициативата много хора заведоха децата си и вероятно много от кученцата ще си тръгнат с новите си стопани. Въпросът е доколко и как общината ще проследи съдбата на осиновените животни. Като осиновител на две кучета от неправителствени организации, знам, че процедурата изисква поне три посещения на място за опознаване с животното, сключване на официален договор за осиновяване и последващи проверки. И от двете неправителствени организации дойдоха на място в дома ни (няколко месеца след първото осиновяване и две години по-късно отново) и провериха условията, видяха кучетата, разгледаха паспортите им, за да се уверят, че са поставени необходимите ваксини и че се грижим за животните и като осиновители. В семейството ни нямахме нещо против тези посещения, а и смятаме, че така е правилно и сме отворени за нови срещи с хората, които ни повериха грижа за бездомни животни.

Въпросът е има ли общинският приют в Горни Богров възможността да проследи съдбата на осиновените в мола кучета и дали се проверява на кого се поверява грижата за животинките, или просто се раздават на посетителите на мола с желанието да се отчитат осиновявания. Да вземеш домашен любимец не е импулсивна реакция, а отговорно и осъзнато решение, изискващо време, средства и търпение в грижата за стресирано животинче. 

Иначе от общинското предприятие „Екоравновесие“, които стопанисват приюта, отчитат, че броят на осиновяванията расте. От началото на годината са осиновени около 250 кучета, но в приюта живеят общо 1500 животни. Започна и кампания за безплатна кастрация, регистрация, обезпаразитяване, ваксиниране и поставяне на микрочип на дворните кучета.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Екоравновесие, приют за кучета, Горни Богров, София Ринг мол, осиновяване

StreetView

Даманхур – Градът на светлината

Неделя, 23 Септември 2018 / Места
Какво има в храмовете на човечеството и как се живее в хармония с природата?   В Италия съществува екообщност, обединена от желанието за живот в хармония с природата, пробуждане на божественото в себе си и работа в името на това човечеството да се отклони от пътя на саморазрушението. Н [...]

Сватба на остров Бали

Събота, 02 Април 2016 / Места
Красимир Георгиев и Дарина Гаджурова са психолози. Краси използва в терапията си различни дихателни техники и хипноза, а Дарина се занимава и с йога. Обичат да пътуват и да откриват по нещо от себе си на всяко ново място. За приключението да се оженят в Индонезия ни разказва Дарина:   О [...]