Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Общинският приют раздава кучета в мола

Неделя, 23 Април 2017 / Истории от града
444
  • Facebook

Кампанията е на „Екоравновесие“ и Sofia Ring Mall, въпросът е дали общинското дружество ще проследи съдбата на животинките

 

В продължение на три поредни недели (от 23 април до 7 май) общинското предприятие "Екоравновесие" ще представи част от кучетата от приюта в село Горни Богров. В столичния мол Sofia Ring Mall е обособено специално място за животните, където всички желаещи ще могат да се запознаят с тях, да ги разходят на обозначените за това места и при желание - да ги осиновят на място.

Инициативата е част от кампанията "Подари си приятел", която популяризира осиновяването на кучета от общинския приют. Доброволци от приюта запознават хората с историята на животните, като всяко куче е обезпаразитено, ваксинирано, кастрирано и чипирано, каквато е практиката, когато се осиновява животно от приют.

В първия ден на инициативата много хора заведоха децата си и вероятно много от кученцата ще си тръгнат с новите си стопани. Въпросът е доколко и как общината ще проследи съдбата на осиновените животни. Като осиновител на две кучета от неправителствени организации, знам, че процедурата изисква поне три посещения на място за опознаване с животното, сключване на официален договор за осиновяване и последващи проверки. И от двете неправителствени организации дойдоха на място в дома ни (няколко месеца след първото осиновяване и две години по-късно отново) и провериха условията, видяха кучетата, разгледаха паспортите им, за да се уверят, че са поставени необходимите ваксини и че се грижим за животните и като осиновители. В семейството ни нямахме нещо против тези посещения, а и смятаме, че така е правилно и сме отворени за нови срещи с хората, които ни повериха грижа за бездомни животни.

Въпросът е има ли общинският приют в Горни Богров възможността да проследи съдбата на осиновените в мола кучета и дали се проверява на кого се поверява грижата за животинките, или просто се раздават на посетителите на мола с желанието да се отчитат осиновявания. Да вземеш домашен любимец не е импулсивна реакция, а отговорно и осъзнато решение, изискващо време, средства и търпение в грижата за стресирано животинче. 

Иначе от общинското предприятие „Екоравновесие“, които стопанисват приюта, отчитат, че броят на осиновяванията расте. От началото на годината са осиновени около 250 кучета, но в приюта живеят общо 1500 животни. Започна и кампания за безплатна кастрация, регистрация, обезпаразитяване, ваксиниране и поставяне на микрочип на дворните кучета.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Екоравновесие, приют за кучета, Горни Богров, София Ринг мол, осиновяване

Street of Art

Слънце, море и лятото дойде

Вторник, 06 Юни 2017 / Стил
Какви са модните тенденции на Лято 2017?   Това лято Вие поставяте правилата, но знайте, за да не сте демоде трябва да сте в стил 80-те. Този стил витае с пълна сила това лято. Искате да сте пънк –принцеса в дизайнерска рокля от тюл и бродерия. Ако се завъртите около килера няма д [...]

Сръбското магарешко сирене е най-скъпото в света

Петък, 28 Юни 2019 / Хранене и Здраве
Наричат го чудо на природата   Бялo, плътно и богато на вкус, единственото в Сърбия сирене от магаре не само е вкусно, но е и добро за вашето здраве, казва производителят Слободан Симич. Има само една уловка – при 1 000 евро (1 130 долара) за килограм, то може и да е най-скъпото [...]