Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Опасна детска площадка в столицата

Вторник, 20 Август 2019 / Истории от града
137

Родителите сигнализират от години, но общината нямала акт за собственост на терена

 

Детска площадка в столичния квартал „Белите брези” е в изключително лошо състояние. На нея си играят деца от няколко блока, но родителите сигнализират, че повече от 10 г. не се намират пари, за да се ремонтира мястото, съобщи bTV.

Според родителите, съоръженията са стари и не са безопасни. Те казват, че им се е налагало сами да заваряват люлките на площадката. Пясъчникът пък се превръщал в кална яма през дъждовните дни.

Площадката е в това състояние от много време, моят син е 10-годишен и от тогава не се е променила. Искаме дечицата да играят в едно безопасно място. Много пъти сме сигнализирали на общината”, посочи Емануела Станоева. Друга майка допълни, че е имало случаи, в които децата са се наранявали.

Главният архитект на район „Красно село” Христо Кючуков обясни, че от 2016 г. към него официално не е имало заведено искане за одобряване на проект за преустройство на площадката.

„Тук имаше неясноти, след които се установи, че няма Акт за общинска собственост за терена. След като се направи, може да има процедури за одобряване на проект за детска площадка. Процесът може да приключи в рамките на година”, посочи представителят на Столична община. Родителите обаче са на мнение, че ако ремонтът се забави, площадката ще остане без деца. Те настояват тя да придобие съвременен изглед, с обособени кътове за по-малките деца и да бъде съобразена с извикванията за безопасност.

 

Вижте още:

Обновиха първата кучешка площадка в София

Новият парк на София

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

детска площадка, зелени площи, София, Красно село, Бели брези

Street of Art

Pero Defformero с двама барабанисти в София

Вторник, 27 Септември 2016 / Под прожектора
Концертът е на 1 октомври, билетите са ограничен брой    Pero Defformero отново се завръщат в България. Бандата ще изнесе своя най-грандиозен до момента концерт в емблематичния Club Terminal 1 в центъра на София, обещават от ICreative Events.  Това ще бъде пети [...]

В памет: Бертолучи, който промени света на киното

Понеделник, 26 Ноември 2018 / Под прожектора
  Великият режисьор почина на 77-годишна възраст   В Рим на 77-годишна възраст почина италианският режисьор Бернардо Бертолучи. Считан за един от гигантите на италианското и световното кино, Бертолучи беше единственият италианец, който някога е печелил "Оскар" за най-добър филм. [...]