Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Освещават български храм във Виена

Неделя, 11 Юни 2017 / Истории от града
279
  • БГНЕС
  • БПЦ
1 / 2

Това е втората църква на Българската патриаршия в Европа, изградена със средства на наши сънародници

 

 

Нов български храм отваря врати във Виена. Официалното освещаване е днес, Неделя на Всички светии, а храмът е посветен на свети Иван Рилски в гр. Виена, Австрия. Освещаването ще бъде извършено от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний в съслужение с духовници от епархията, съобщиха от Светия синод на Българската православна църква. .

Нашите православни църковни общини в Западна и Средна Европа ползват за своите потребности предимно католически и протестантски храмове, предоставени ни за ползване, както и наети за целта помещения. За пръв път българските изселници в Унгария изграждат свой собствен храм в Будапеща, чийто градеж е завършен през 1931 г.

Храмът във Виена е вторият собствен храм изграден специално за духовните потребности на нашите вярващи сънародници, живеещи в Австрия, по инициатива на българската църковна община, имаща за свой небесен покровител преподобния Рилски светец и Чудотворец, подчертават от Светия синод.

Храмът е изграден за около три години с дарения от българи, австрийци и от българската държава.  

 

Вижте още:

Българи сторят паметник на Левски в Канада

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Български храм, Виена, БПЦ

StreetInside

Кръст за защита от нападение

Понеделник, 30 Май 2016 / На предела
  Още една техника за психическа защита, но трябва да внимавате с нея   Ако сте сигурни, че някой източва енергията ви или ви въздейства разрушително чрез агресията си, това е още един метод за психическа самозащита. Тази техника е наречена „кръст“. Тя е нещо като &b [...]

Защо Стивън Хокинг така и не получи Нобелова награда?

Четвъртък, 15 Март 2018 / На предела
Професор Стивън Хокинг, който почина на 14 март на 76-годишна възраст, е смятан за един от най-великите умове на нашето време. Астрофизикът беше легенда в сферата на космологията. Най-известен е с изследванията и теориите си за черните дупки и относителността, довели до революция в начин [...]