Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Откриха Западната дъга на Околовръстното шосе на София

Вторник, 13 Септември 2016 / Истории от града
1364
  • АПИ

 

Пътят свързва три магистрали и ще облекчи транзитния трафик

 

Западната дъга на Околовръстното шосе в София беше открита официално. 

5,5-километровата отсечка започва от моста над река Какач до пресичането със Северната скоростна тангента и е продължение на магистрала „Люлин” и част от пътя София - Кулата. 

 

 

Остава единствено да се изгради моста над Казичене и връзката между магистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“ ще е напълно завършена, обясни председателят на Агения „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров. Това трябва да е факт до края на годината, когато ще се усети и реално облекчаването на транзитния трафик.

Западната дъга е част от коридор „Ориент/Източно Средиземноморие“, който на територията на България свързва Видин с Кулата. Строителството се финансира от оперативна програма „Транспорт“ и е на стойност 102 млн. лв.

 

 

Лентата преряза лично премиерът Бойко Борисов, който честити на хората от кварталите в близост до Западната дъга, защото сега "оттук до квартал "Младост" те ще стигат за 7-8 минути".

 

 

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Западна дъга, Околовръстно шосе, откриване, магистрала, трафик

StreetInside

Разкриха тайната на усмивката на Мона Лиза

Неделя, 21 Юни 2020 / На предела
Арт историците отдавна говорят за „бързото око“ на Леонардо    Учените смятат, че „свръхбързото“ око на Леонардо да Винчи му е помогнало да улови загадъчната магия на усмивката на Мона Лиза. Тази свръхчовешка черта, която притежават и най-добрите играчи на [...]

Спомени от минали животи

Понеделник, 19 Септември 2016 / На предела
Пет мистериозни случая на деца, които помнят детайли от предишния си живот   Представата, че душата е безсмъртна не е непозната за нито една религия. Някои религии, като например Будизма, поддържат идеята за вечния живот в центъра на ученията си, като всичко останало е само следств [...]