Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Отварят връзката между три магистрали

Четвъртък, 25 Август 2016 / Истории от града
1195
  • dir.bg
Пускаха частично движението по директното трасе на Западната дъга, с което се облекчава трафика по Софийския околовръстен път
 
 
 
Новината бе обявена предварително от премиера Бойко Борисов, след като непланирано инспектира моста при пътен възел "Ломско шосе", заедно с министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, съобщи dir.bg. 
"Движението ще се пусне по моста над бул. „Ломско шосе”. Преминаването по новата отсечка ще се осъществява двупосочно в едното платно между пътен възел "Северна скоростна тангента" и пътен възел "Сливница", обясни Павлова.
Инспекцията показа, че строителството на 5,5-километровата отсечка от Западната дъга скоро ще приключи. Очаква се официалното й пускане да стане на 14 септември. Новият участък започва от моста над река Какач до пресичането със Северната скоростна тангента.
Изграждането му започна в края на миналата година.
 
 


 
По думите на Павлова изпълнителят е трябвало да работи при абсолютен трафик и когато е бил готов даден участък, движението се е прехвърляло по новите платна.
"Това, което виждаме, е 99% физическо изпълнение. Има готовност за окончателно пускане в експлоатация на 14 септември”, заяви още регионалният министър.
По-късно министър-председателят написа във Фейсбук:
"Със завършването на Западната дъга свързваме матистрала "Люлин" с "Хемус" и "Тракия". Изключително бързо и с най-нови технологии се строи този път. Ние продължаваме работа, в момента се правят проектите за Горубляне, Герман и Лозен".
През април беше пуснато изцяло движението по първия участък от Западната дъга на околовръстното, пуснато е и звижението по Северната скоростна тангента. 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Западна дъга, Софийски околовръстен път, магистрала \\\\\\\\\\\\\\\\

Street of Art

Отново РевЮлюция в НДК

Неделя, 20 Ноември 2016 / Под прожектора
Концертът на група "Ревю" е част от „Киномания 2016“     Група "Ревю" отново представя новия си албум "Ревюлюция" с участието на актьори от филми и спектакли с музиката на групата, „Таралежков” и „Лоши петли” като част от програмата н [...]

Лъжичка сладолед за бодър и усмихнат ден

Неделя, 25 Юни 2017 / Хранене и Здраве
Сладкото на гладно може да е полезно, стига да не прекаляваме   Не са много хората, които ядат десерта си за закуска. Замяната на най-важното хранене за деня с празни калории със сигурност ще доведе до ден, изпълнен с вина и лошо настроение. Ново изследване обаче показва, че ако изядет [...]