Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Протест срещу застрояването в София

Сряда, 01 Февуари 2017 / Истории от града
602
  • mapio.net

Този път хората се събират в "Дружба" заради затворена от строеж пътека 

 

Жители на два големи столични квартала ще излязат на общ протест срещу безразборното застрояване в столицата. Протестът ще е днес от 18,00 часа до хипермаркет „Кауфланд” в „Дружба” 2, където заради строеж е затворена пътека, водеща към спирките за градския транспорт.

Хората са принудени да обикалят около километър и да пресичат рисково булевард „Цветан Лазаров“. Събрани са над 1000 подписа в подкрепа на искането за възстановяване на пешеходния достъп.

Пътеката се използва от 30 години, но в началото на декеври е затворена от собственика на имота.

Недоволството на жителите на квартала ще бъде подкрепено от протестиращите в "Младост". През следващите дни се обмисля и протест пред Столична община, където обединените граждански сили ще кажат - „Стоп на строителната мафия“.

Смятаме, че в този случай отговорните институции трябва да защитят обществения интерес. Както многократно сме заявявали, ние защитаваме правото на собственост, когато тя е придобита напълно законно. Във всички случаи, когато частният интерес влиза в разрез с обществения, трябва да бъде намерен вариант за решаване на създалия се конфликт, пишат от инициативния комитет „За зелен Младост”.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Дружба 2, Младост, застрояване, протест

StreetView

Откриха сметка за възстановяване на паметника на Каймакчалан

Вторник, 27 Септември 2016 / Места
  На този връх се е провела една от най-тежките битки в бългаската история   Националният исторически музей обяви банкова сметка за дарения за възстановяването на разрушения от македонския журналист Миленко Неделкович паметник на Каймакчалан. На призива от страна на българската дъ [...]

Парк „Рила“ в Дупница

Събота, 29 Юли 2017 / Места
Барбекюта, водни колелета, плаж и спорт на едно място на 30 минути от София   Парк Рила е един от новите паркове в България, разположен на 280 дка в град Дупница. Намира се на 1,5 км от центъра на града.  През територията му преминава река Бистрица, над която са изградени 38 моста. [...]