Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Протест срещу застрояването в София

Сряда, 01 Февуари 2017 / Истории от града
657
  • mapio.net

Този път хората се събират в "Дружба" заради затворена от строеж пътека 

 

Жители на два големи столични квартала ще излязат на общ протест срещу безразборното застрояване в столицата. Протестът ще е днес от 18,00 часа до хипермаркет „Кауфланд” в „Дружба” 2, където заради строеж е затворена пътека, водеща към спирките за градския транспорт.

Хората са принудени да обикалят около километър и да пресичат рисково булевард „Цветан Лазаров“. Събрани са над 1000 подписа в подкрепа на искането за възстановяване на пешеходния достъп.

Пътеката се използва от 30 години, но в началото на декеври е затворена от собственика на имота.

Недоволството на жителите на квартала ще бъде подкрепено от протестиращите в "Младост". През следващите дни се обмисля и протест пред Столична община, където обединените граждански сили ще кажат - „Стоп на строителната мафия“.

Смятаме, че в този случай отговорните институции трябва да защитят обществения интерес. Както многократно сме заявявали, ние защитаваме правото на собственост, когато тя е придобита напълно законно. Във всички случаи, когато частният интерес влиза в разрез с обществения, трябва да бъде намерен вариант за решаване на създалия се конфликт, пишат от инициативния комитет „За зелен Младост”.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Дружба 2, Младост, застрояване, протест

StreetInside

Травмите в миналото на майките влияят на мозъка на децата им

Петък, 22 Януари 2021 / На предела
Децата разпознават по-лесно опасностите в средата още от раждането си   Ранните житейски преживявания могат да имат ефект върху развитието на мозъка и невробиологичното здраве не само на човека, който е преживял тези неща, но и да повлияят върху невробиологията на неговите деца. Ново из [...]

Когато „не“ е това, което искаме да кажем

Сряда, 29 Юни 2022 / Към себе си
По-важно е да се вслушваме във вътрешния си глас   Тук, високо в планината, има хора, около които обожавам да бъда. Днес, например, те имаха гост. Човек, с когото ми отне само един поглед, за да разбера, че не желая да прекарам и минута от личното си време. Отказах поканата им да отидем [...]