Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Пускат спряното парно в София днес

Четвъртък, 09 Февуари 2017 / Истории от града
351
  • bnr.bg

Столична община ще сезира прокуратурата заради аварията в "Топлофикация - София" 

 

До довечера се очаква да се възстанови топлоподаването в източните квартали на София, които вече няколко дни са без парно, обещават от "Топлофикация", съобщи Нова телевизия. 
Заради аварията беше обявена принудителна ваканция за учениците от всички части на "Младост", "Студентски град", "Витоша", "Дървеница", "Мусагеница" и част от "Малинова долина" до понеделник. Някои от потребителите в тези квартали нямат парно и топла вода още от неделя, когато стана първата авария в топлопреносната мрежа на столицата.

От "Топлофикация София" твърдят, че аварията е станала след токов удар в една от станциите. От ЧЕЗ обаче отричат проблем с електрозахранването да е довел до тежката авария.

Днес се очаква представители на двете дружества да се срещнат, за да изяснят какво точно се е случило. Заради безпрецедентното аварийно спиране на парното от понеделник министерството на енергетиката, КЕВР и Столичния общински съвет започват проверки в "Топлофикация". Ако се открият нарушения, ще бъдат наложени глоби.

По време на днешното заседание на Столичния общински съвет кметът Йорданка Фандъкова обяви, че иска цялостна проверка в дружеството и обяснение за срива в системата.

Шефът на "Топлофикация София" Георги Беловски посочи, че за клиентите, които живеят в засегнатите райони ще има корекции на предстоящите сметки.

Омбудсманът Мая Манолова призова всички засегнати от аварията за период по-дълъг от 48 часа, да подадат жалби.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

парно, Топлофикация - София, авария

StreetView

Народният театър на 110 години

Вторник, 19 Септември 2017 / Места
  Емблематичната сграда е възстановявана няколко пъти   Годината е 1903. Тогава Народното събрание взима решение за строителството на Народния театър, а едва ли някой е подозирал, че този проект ще създаде една от най-емблематичните сгради у нас. Новият дом на театъра е създаден [...]

Резиденциите на световните лидери

Неделя, 23 Април 2017 / Места
Това са едни от най-знаковите сгради в света   Освен дом на семействата на държавните глави са и място за правителствени заседания и официални посещения. Във всички тях има история и традиция, дори в скандално построения дворец на Ердоган, който показва добре характера на турския презид [...]