Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Ремонтът на „Графа“: Не е хубаво, но е готово

Сряда, 29 Май 2019 / Истории от града
270
  • БГНЕС

Фирмата изпълнител ще бъде глобена с 290 хил. лева

 

Приключи ремонтът на столичната улица "Граф Игнатиев". Заради некачествена работа фирмата изпълнител "Джи Пи Груп", проектантът и надзора ще бъдат глобени с 290 хил. лв., но по думите на столичния кмет "криви плочки няма да се сменят". Може да е грозно, но отговаря на строителните стандарти за безопасност, стана ясно при последната проверка на Столична община.

Констатациите на общината след инспекцията са, че от общо 40 дка ремонти  15  дка са с дефекти. И ... обектът ще бъде приет, защото е годен за експлотация. Забележките били в допустимите отклонения и затова нямало нужда да бъдат поправени.

„Вече виждаме, че дори наскоро поставените плочки се разпадат, надигнати са, криви са. Това показва, че не е спазена качествено технологията. Проблемите са от естетиката - плочки с различно качество, партида и цвят. Има тактилни ивици за слепи хора, които ги водят в стени", коментира Борис Бонев от Гражданска инициатива "Спаси София" пред Нова телевизия.

„Изчислените до момента неустойки за качество е в размер на 109 000 лв. За повредени дървета е наложена глоба от 57 000 лв, максимална глоба и за недобро почистване на обекта при предаване 3000 лв.", добави Фандъкова.

Днес на площад "Славейков" беше монтирана на мястото си емблематичната пейка на Пенчо и Петко Славейкови. Предстои да бъде върната книжната борса, която обаче няма да заеме цялото пространство на площада.

Гаранцията на ремонта е 8 години. В този период дефектите ще бъдат отстранявани за сметка на фирмата - изпълнител.

 

Вижте още:

Смаляват „перките от акули“ на ул. „Граф Игнатиев“

Столичани „озеленяват“ дупките по улиците

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Граф Игнатиев, ремонт, перки, строителство, София

Street of Hope

Вълна от съпричастност към бедна майка

Четвъртък, 01 Декември 2016 / Гласът на детето
  След като социалните служби отнеха 3-те деца на жена от Сливен, много хора й протягат ръка, за да може да си ги върне   Вълна от съпричастност заля социалните мрежи след като вчера bTV разказа историята на 25-годишната Даниела Колева от Сливен. Тъй като жената няма работа и жил [...]

Озарената педагогика: Информация и идентификация

Събота, 16 Юли 2016 / В клас
Много важно е децата от малки да се научат да се идентифицират само с част от някой, а не с целия човек   Най-важното нещо, което децата могат да направят между 7 и 12 години, е да се научат да работят с качествена информация. Да си намерят информацията и да могат да я оценят. Сега има [...]