Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Ремонтът на „Графа“: Не е хубаво, но е готово

Сряда, 29 Май 2019 / Истории от града
249
  • БГНЕС

Фирмата изпълнител ще бъде глобена с 290 хил. лева

 

Приключи ремонтът на столичната улица "Граф Игнатиев". Заради некачествена работа фирмата изпълнител "Джи Пи Груп", проектантът и надзора ще бъдат глобени с 290 хил. лв., но по думите на столичния кмет "криви плочки няма да се сменят". Може да е грозно, но отговаря на строителните стандарти за безопасност, стана ясно при последната проверка на Столична община.

Констатациите на общината след инспекцията са, че от общо 40 дка ремонти  15  дка са с дефекти. И ... обектът ще бъде приет, защото е годен за експлотация. Забележките били в допустимите отклонения и затова нямало нужда да бъдат поправени.

„Вече виждаме, че дори наскоро поставените плочки се разпадат, надигнати са, криви са. Това показва, че не е спазена качествено технологията. Проблемите са от естетиката - плочки с различно качество, партида и цвят. Има тактилни ивици за слепи хора, които ги водят в стени", коментира Борис Бонев от Гражданска инициатива "Спаси София" пред Нова телевизия.

„Изчислените до момента неустойки за качество е в размер на 109 000 лв. За повредени дървета е наложена глоба от 57 000 лв, максимална глоба и за недобро почистване на обекта при предаване 3000 лв.", добави Фандъкова.

Днес на площад "Славейков" беше монтирана на мястото си емблематичната пейка на Пенчо и Петко Славейкови. Предстои да бъде върната книжната борса, която обаче няма да заеме цялото пространство на площада.

Гаранцията на ремонта е 8 години. В този период дефектите ще бъдат отстранявани за сметка на фирмата - изпълнител.

 

Вижте още:

Смаляват „перките от акули“ на ул. „Граф Игнатиев“

Столичани „озеленяват“ дупките по улиците

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Граф Игнатиев, ремонт, перки, строителство, София

StreetView

Различният туризъм

Събота, 21 Май 2016 / Места
  В селата около Банско ще ви помогнат да се върнете към корените си    Селата пазят живата история на България. В село Добърско са запазени уникални за България народни традиции и хората тук с радост ги показват на туристите. На всички по-големи празници се пеят водичните пе [...]

Сцена и арт фестивали на гарата

Четвъртък, 05 Май 2016 / Места
Освен под часовника, столичани ще могат да се срещат и за културни събития в Ротондата      Площадът пред Централна гара София, известен като Ротондата, ще се превърне в сцена за култура и отдих. Планираната инвестиция е около 8 – 10 млн. лв, които ще бъдат осигурени по [...]