Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Ретро трамвай ще радва столичани до Коледа

Неделя, 16 Декември 2018 / Истории от града
138
  • Сн. Район Средец
  • Сн. Район Средец
1 / 2

Започва "Коледна феерия - 2018"


От понеделник по софийските улици тръгва празничен ретро трамвай. До 23 декември (включително) малки и големи ще могат да се повозят, да се снимат с Дядо Коледа и да получат подаръци.
Заради ремонта на ул. "Граф Игнатиев" атракционната мотриса няма да пътува по обичайния си маршрут, а по алтернативен. Тя ще се движи изцяло на територията на район "Триадица". 
Трамваят ще спира на спирките пл. „Възраждане“, пл.“Македония“, бул.“Прага“, Национален Дворец на Културата, бул.“Пенчо Славейков“, 14-ти ДКЦ, Читалище „Петър Берон“ и кв. “Иван Вазов“. Ретро мотрисата ще тръгва на всеки кръгъл час от пл."Възраждане" и на 30 минути от кв. "Иван Вазов".

През седмицата трамваят ще се движи от 15.00 до 19.00, а в почивните дни (на 22 и 23 декември) от 10.00 до 14.00 ч.

Разходката с коледния ретро трамвай ще е безплатна за децата, но те трябва да бъдат придружени от възрастен с редовен превозен документ, съобщават от район „Средец”, които са организатори на събитието. То е част от Календара на културните събития на Столична община.

Началото на "Коледна феерия - 2018" ще бъде дадено от 14,30 часа на площад „Възраждане”. При откриването вокалната група на 38 ОУ „Васил Априлов“, с ръководител г-жа Мариана Дикова, ще изпълни детски коледни песни.

 

Вижте още:

Редът в столицата не е просто сбор от забрани

Смаляват „перките от акули“ на ул. „Граф Игнатиев“

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ретро трамвай, Коледа, Коледна феерия, район Средец

StreetView

Енергийни места: Златолист

Сряда, 09 Август 2017 / Места
В църквата "Свети Георги" е живяла предшественицата на Ванга Преподобна Стойна    Златолист е малко селце в Санданско-Петричката котловина. Намира се на 32 км от Сандански, а за да стигнете до него, трябва да минете през Катунци. Пътят към Златолист не се препоръчва за ниски автомо [...]

Български пещерняци ще изследват солните пещери на Израел

Четвъртък, 21 Февуари 2019 / Приключения
Проект: Малхам – най-дългата солна пещера в света   Осем български пещерняци ще участват в международна пещерно-изследователска експедиция в солните пещери на планината Содом, Израел. Експедицията ще се проведе от 21 февруари до 4 март 2019 г. Под мотото „Проект: Малхам &nd [...]