Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Ретро трамвай ще радва столичани до Коледа

Неделя, 16 Декември 2018 / Истории от града
102
  • Сн. Район Средец
  • Сн. Район Средец
1 / 2

Започва "Коледна феерия - 2018"


От понеделник по софийските улици тръгва празничен ретро трамвай. До 23 декември (включително) малки и големи ще могат да се повозят, да се снимат с Дядо Коледа и да получат подаръци.
Заради ремонта на ул. "Граф Игнатиев" атракционната мотриса няма да пътува по обичайния си маршрут, а по алтернативен. Тя ще се движи изцяло на територията на район "Триадица". 
Трамваят ще спира на спирките пл. „Възраждане“, пл.“Македония“, бул.“Прага“, Национален Дворец на Културата, бул.“Пенчо Славейков“, 14-ти ДКЦ, Читалище „Петър Берон“ и кв. “Иван Вазов“. Ретро мотрисата ще тръгва на всеки кръгъл час от пл."Възраждане" и на 30 минути от кв. "Иван Вазов".

През седмицата трамваят ще се движи от 15.00 до 19.00, а в почивните дни (на 22 и 23 декември) от 10.00 до 14.00 ч.

Разходката с коледния ретро трамвай ще е безплатна за децата, но те трябва да бъдат придружени от възрастен с редовен превозен документ, съобщават от район „Средец”, които са организатори на събитието. То е част от Календара на културните събития на Столична община.

Началото на "Коледна феерия - 2018" ще бъде дадено от 14,30 часа на площад „Възраждане”. При откриването вокалната група на 38 ОУ „Васил Априлов“, с ръководител г-жа Мариана Дикова, ще изпълни детски коледни песни.

 

Вижте още:

Редът в столицата не е просто сбор от забрани

Смаляват „перките от акули“ на ул. „Граф Игнатиев“

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ретро трамвай, Коледа, Коледна феерия, район Средец

StreetView

Забавни акции за спасяване на животни

Петък, 04 Януари 2019 / Приключения
Странно е на какви места могат да се заклещят домашните любимци или неканените гости   От катерици, попаднали в тоалетни чинии, до заклещени кучета и кози – една от най-големите благотворителни организации Кралското дружество за предотвратяване на жестокостта към животните във Вел [...]

Пътуване до Бали: До Ява и обратно

Петък, 19 Август 2016 / Приключения
Знаех, че всеки остров в Индонезия е коренно различен, но на фона на Ява Бали изглеждаше като културната столица на Европа  Така или иначе, по време на целия престой в мен се бореха две основни неща - не мога съвсем да повярвам че сме тук, чувствам се доста чужда, като все едно нещо мно [...]