Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Ретро трамвай ще радва столичани до Коледа

Неделя, 16 Декември 2018 / Истории от града
77
  • Сн. Район Средец
  • Сн. Район Средец
1 / 2

Започва "Коледна феерия - 2018"


От понеделник по софийските улици тръгва празничен ретро трамвай. До 23 декември (включително) малки и големи ще могат да се повозят, да се снимат с Дядо Коледа и да получат подаръци.
Заради ремонта на ул. "Граф Игнатиев" атракционната мотриса няма да пътува по обичайния си маршрут, а по алтернативен. Тя ще се движи изцяло на територията на район "Триадица". 
Трамваят ще спира на спирките пл. „Възраждане“, пл.“Македония“, бул.“Прага“, Национален Дворец на Културата, бул.“Пенчо Славейков“, 14-ти ДКЦ, Читалище „Петър Берон“ и кв. “Иван Вазов“. Ретро мотрисата ще тръгва на всеки кръгъл час от пл."Възраждане" и на 30 минути от кв. "Иван Вазов".

През седмицата трамваят ще се движи от 15.00 до 19.00, а в почивните дни (на 22 и 23 декември) от 10.00 до 14.00 ч.

Разходката с коледния ретро трамвай ще е безплатна за децата, но те трябва да бъдат придружени от възрастен с редовен превозен документ, съобщават от район „Средец”, които са организатори на събитието. То е част от Календара на културните събития на Столична община.

Началото на "Коледна феерия - 2018" ще бъде дадено от 14,30 часа на площад „Възраждане”. При откриването вокалната група на 38 ОУ „Васил Априлов“, с ръководител г-жа Мариана Дикова, ще изпълни детски коледни песни.

 

Вижте още:

Редът в столицата не е просто сбор от забрани

Смаляват „перките от акули“ на ул. „Граф Игнатиев“

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ретро трамвай, Коледа, Коледна феерия, район Средец

Street of Hope

Позитивната забрана

Събота, 07 Май 2016 / Родители
Как да кажем „не“, което да звучи като „да“   "Не" е силна дума, която лесно се казва. Детето ще ви чува често да използвате тази дума, както и вие ще я чувате от него. За всеки родител е необходимо да казва “не” на детето си, така че то да казва по- [...]

Летящият дакел от България

Неделя, 12 Ноември 2017 / Гласът на детето
Българско дете стана посланик на доброто по цял свят   Летящият дакел-еднорог Мури, създаден по дизайн на 10-годишната Мира от България, вече може да бъде намерен в магазините на ИКЕА по цял свят като част от новата колекция плюшени играчки с кауза. Продажбите от играчката ще подк [...]