Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Селфи по време на атентат

Петък, 24 Март 2017 / Истории от града
312
  • twitter.com/alextodorov1995

 

Мъж се снима на фона на линейките докато светът скърби за жертвите в Лондон

 

Мъж си направи селфи на фона на ужаса след атентата в Лондон, при който загинаха 5 души и 40 бяха ранени. От тях петима са в критично състояние, а двама между живота и смъртта, според съобщението на полицията.
Кадърът, на който се вижда как мъжът прави снимка със селфи стик, беше разпространен от „Скай нюз“ и предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи.

Зад него се вижда сградата на Британския парламент, където мъж се вряза с автомобил в пешеходци и няколко линейки. Снимката беше разпространена в Туитър с гневни коментари от потребителите на мрежата. Някои от хората допускат, че е възможно снимащият се на фона на трагедията да е репортер, но начинът, по който е застанал на снимката по-скоро опровергава тези предположения. Основателно обаче мнозина задават въпроса накъде върви човечеството, след като има хора, способни да „запечатват“ подобни спомени на фона на трагедии.

През лятото на 2015 г. британският политик Амран Хюсеин, заедно с четирима свои приятели, си направи селфи на плажа в тунизийския град Сус, два дни след като ислямист уби там 38 души, 30 от които бяха британци. 29-годишният Амран Хюсеин се снимал със селфи стик на фона на положените цветя, а след като снимката му предизвика възмущение, обясни, че така е искал да отдаде почит на жертвите.

 

сн. huffingtonpost.co.uk

 

На този фон целият свят изразява съпричастност към жертвите на поредния терористичен акт в сърцето на Европа. Лондон няма да бъде разделен, пише в „Хъфингтън поуст“ първият кмет на британската столица Кен Ливингстън, който си спомня трагедията преди 12 години, когато е бил начело на града.

Духът на единство, който видяхме, показва отново, че ние няма да бъдем разделени от терористите, пише Ливингстън. 

Ние стоим заедно срещу тези, които искат да унищожат нашия начин на живот и така ще бъде, посочва още изданието.

През 2005 година след бомбен атентат в лондонското метро загинаха 52 души и бяха ранени 700. Загинаха и четиримата терористи - мюсюлмани, трима от които родени и израснали във Великобритания. Според повечето експерти по сигурност опасността за Европа е в сърцето й – все по-често атентатите се извършват от хора, родени и радикализирани в гетата на големите европейски градове.

 

Вижте още:

Радикалният ислям се ражда в гетата

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

атентат в Лондон, жертви, селфи

StreetView

Енергийни места: Белинташ

Събота, 28 Януари 2017 / Места
Древното скално светилище е част от една от най-силно зареждащите зони в Европа   За енергийните места казват, че имат огледална ефективност – с каквато енергия ги посетите, тя ще се мултиплицира във вас. Древното скално светилище Белинташ е една от трите точки (Белинташ - Кръсто [...]

Африка пеша: От Западна Сахара до Сенегал

Събота, 19 Ноември 2016 / Приключения
  Пейзажът беше почти еднакъв – прав път и пустош от двете страни, от време на време камъни или храсти, от време на време дюни, много рядко населено място   След Сиди Ифни пристигнахме в Гулемим- вратата на пустинята. Спахме близо до пътя в пустощта, заобиколени от камъни, [...]