Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Семейството на Коко събира средства за лечението му

Неделя, 02 Април 2017 / Истории от града
305
  • dnes.bg

Днес се отбелязва Световният ден за информираност за аутизма

 

На 2 април отбелязваме Световния ден за повишаване информираността на обществото по въпросите на аутизма. Целта е да се насърчи ранното диагностициране и ранната интервенция, които са от основно значение за успешното развитие на децата с аутистичното разстройство. Денят се чества по инициативата на ООН от 2007 година.

Всяка година на тази дата, кампанията "Освети в синьо" цели да привлече общественото внимание към проблемите на хората, страдащи от аутизъм. В България денят се отбелязва няколко поредни години.
Едно от тези деца е и Коко. Преди малко повече от месец той стана 3 годинки и продължава своята битка, разказва dnes.bg.
Момченцето страда от заболяване от аутистичния спектър, а родителите му събираха пари за процедури с хипербарна оксигенация. Благодарение на процедурите в последната близо половин година има напредък в състоянието на Коко.
По предварителна сметка, за всички процедури за година ще е необходима сумата от 20 000 лева, с която семейството не разполага. Има хора, които са помогнали на Коко, но сумата все още не е събрана.
Семейството е от Шумен, а за терапията на Коко често се налага пътуване до Варна. Това е свързано с още разходи за транспорт.
Коко има и хранителни непоносимости към млечни продукти, глутен, лактоза, яйца и ядки. Детето е на строга диета и хранителни добавки, които още повече утежняват финансово бюджета на семейството и са много голям разход за родителите. Момченцето има и още две братчета - Александър и Николай.
Майката на момченцето Наталия Стефанова благодари искрено на всички, помогнали на Коко до момента и отново отправя апел за помощ.

Всеки, който желае и може да помогне на семейството, може да го направи на Дарителската сметка на Калоян Пейчев Казаков:

ПроКредит Банк BIC PRCBBGSF BG89PRCB92301049318117
PayPal: Help_koko@abv.bg

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

аутизъм, Коко, кампания

Street of Art

Дафни Селф: Животът в дрехите

Понеделник, 18 Септември 2017 / Стил
Най-възрастният модел в света ни дава неповторими уроци по увереност   Всяка жена се притеснява от белезите, които годините оставят по лицето и тялото й. А като че ли целият моден бизнес прави това внушение с неписаното правило, че една жена може да бъде търсена като модел до около 30- [...]

Време с децата: Помпонена елха и коледни ангели

Събота, 01 Декември 2018 / Стил
Време е да се подготвим за Коледа   Когато температурите падат, трябва да поддържаме сърцето си топло чрез позитивни емоции. Коледа идва и искам дома ми да се напълни с ангелчета и малко по-различна елха. Ще ви покажа как ще го направя, за да украсите домовете си и вие.   Ангелч [...]