Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Шестгодишната Йоана в битка с рака

Сряда, 24 Август 2016 / Истории от града
857
  • dariknews.bg

Момиченцето има нужда от 70 хил. евро, за да продължи лечението си 

 

6-годишната Йоана Христова от Велико Търновоотново има нужда от помощ в битката срещу рака. За да продължи лечението на момиченцето отново е необходима значителна сума, която е непосилна за неговото семейство, съобщава DarikNews

В началото на годината малкото момиче претърпя две операции за отстраняване на злокачествен тумор в мозъка. Животоспасяващите интервенции бяха направени в болница в Истанбул. Историята на Йонитрогна хиляди хора от цялата страна, а също и нашенци зад граница.

Много хора с добри сърца потърсиха контакт с близките на момиченцето, за да помогнат.

Така бяха събрани 110 000 лв. за животоспасяващото лечение, от които към момента в дарителската сметка на детето са останали около 35 000 лв. За оставащото лечение на Йоанка са необходими още 70 000 евро. В тази сума е включена операция за пълното отстраняване на тумора от главата на детето, оставащите девет курса химиотерапия. „След тези процедури винаги се получават усложнения, при които приемат Йоанка в болница за кръвопреливане и редица други процедури. Тези разходи също са включени в необходимата сума", сподели лелята на детето Нина Нешева.

 

 

В крайната сума не влиза престоя, транспорта и лекарствата, които се закупуват извън болничното лечение и на месец надхвърлят 600 евро.

До момента 6-годишното момиченце премина през три операции. „Оказа се, че туморът е изключително рядък и почти непознат в световен мащаб. Проба от него е изпратена в Белгия, като съвсем скоро очакваме резултатите. Лекарите обаче са категорични, че Йоанка има добри шансове да спечели битката с рака, но за да се случи това, трябва нейното лечение да продължи", посочи Нина Нешева.

Въпреки тежките интервенции 6-годишното момиченце се държи като истински герой и е изключително борбена, разказа още лелята.

Тя за пореден път сподели възхищението си от турските лекари, които с много обич и внимание се грижат за лечението на Йоанка. „Те буквално за запленени от нея и са изключително всеотдайни. Имаме голям късмет, че сме там и попаднахме на такива специалисти", категорична е Нина Нешева.

Семейството на Йони благодари на всички, които им помагат и подкрепят в битката за живота на детето.

 

Дарителската сметка е:

BIC UNCRBGSF
BG57UNCR70001522551105
УниКредит Булбанк

Титуляр: Йоана Христова Христова

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Йоана Христова, рак, молба за помощ

Street of Hope

ЕП гласува общи стандарти за трансграничните осиновявания

Четвъртък, 02 Февуари 2017 / Гласът на детето
  Целта е да се намалят случаите на деца, които се дават на непознати хора без съгласието на биологичните им родители   Биологичните роднини ще имат предимство при осиновяванията на деца в чужбина. Това е една от основните препоръки към Европейската комисия, гласувани днес о [...]

Същественото е невидимо за очите

Сряда, 22 Юни 2016 / В клас
  Дарители събраха 4500 лева за децата от училището за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“   „Най-същественото е невидимо за очите“. Това е името дарителската кампания, организирана от веригата Grand Optics & Joy Optics, която събра 4558 лева за дец [...]