Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

"Гугъл" предупреди за нов вирус

Четвъртък, 04 Май 2017 / Общество
253
  • pixabay.com

Вирусът се разпространява чрез имейл, който моли потребителите да кликнат на линк към Google Docs

 

Нова атака застрашава потребителите на Gmail, предупредиха от компанията Alphabet.

Вирусът се разпространява чрез имейл, който моли потребителите да кликнат на линк към Google Docs – така вече логнатият потребител дава на хакерите достъп до акаунта си, без да се налага да бъде крадена паролата му, обяснява агенция "Ройтерс", цитирана от dnevnik.bg.

Така зловредното приложение получава достъп до всички данни в Google акаунта на потребителя – имейли, контакти и документи. Пострадали потребители се оплакват, че то веднага изпраща същото съобщение на всички адреси в пощата им.

От Google обявиха, че са деактивирали престъпните акаунти и работят, за да предотвратят други подобни атаки.

Компанията съветва потребителите, които подозират, че може да са пострадали, да проверят акаунтите си тук и да деинсталират непознатите им приложения.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Гугъл, вирус, кражба на данни, поща

StreetView

Орловото око на Родопите

Петък, 29 Април 2016 / Места
  Буйновското ждрело, Ягодинската пещера и връх Свети Илия   В родопите има много места, на които човек не само да се докосне до природата, а да усети една различна България и да се потопи в емоцията на планината. И има предимството да го изживее с цялото многообразие, което пред [...]

Резиденциите на световните лидери

Неделя, 23 Април 2017 / Места
Това са едни от най-знаковите сгради в света   Освен дом на семействата на държавните глави са и място за правителствени заседания и официални посещения. Във всички тях има история и традиция, дори в скандално построения дворец на Ердоган, който показва добре характера на турския презид [...]