Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

"Гугъл" предупреди за нов вирус

Четвъртък, 04 Май 2017 / Общество
236
  • pixabay.com

Вирусът се разпространява чрез имейл, който моли потребителите да кликнат на линк към Google Docs

 

Нова атака застрашава потребителите на Gmail, предупредиха от компанията Alphabet.

Вирусът се разпространява чрез имейл, който моли потребителите да кликнат на линк към Google Docs – така вече логнатият потребител дава на хакерите достъп до акаунта си, без да се налага да бъде крадена паролата му, обяснява агенция "Ройтерс", цитирана от dnevnik.bg.

Така зловредното приложение получава достъп до всички данни в Google акаунта на потребителя – имейли, контакти и документи. Пострадали потребители се оплакват, че то веднага изпраща същото съобщение на всички адреси в пощата им.

От Google обявиха, че са деактивирали престъпните акаунти и работят, за да предотвратят други подобни атаки.

Компанията съветва потребителите, които подозират, че може да са пострадали, да проверят акаунтите си тук и да деинсталират непознатите им приложения.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Гугъл, вирус, кражба на данни, поща

Street of Hope

Диспраксия – синдромът на несръчното дете

Петък, 12 Октомври 2018 / Гласът на детето
Това е нарушение на изпълнението на задачи, които мозъкът разбира, но не успява да предаде по правилен начин   "Той ще се оправи, но докато се оправи ние сериозно ще се измъчим". Така ми отговори една майка на дете с диспраксия на опита да я окуража по приятелски. В онзи момент на 4-год [...]

Специален център ще работи с деца бежанци

Петък, 21 Октомври 2016 / Гласът на детето
До средата на годината в България са били установени 144 непридружени деца бежанци    Социалното министерство и Агенцията за бежанците обмислят изграждането на специализиран център за работа с непридружени деца бежанци. Това казва в интервю за БТА зам.-министърът на социалната поли [...]