Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

„Пирогов“ предлага да поеме неотложната помощ на личните лекари

Четвъртък, 19 Април 2018 / Общество
206
  • Най-голямата спешна болница в страната има готовност да поеме неотложните дежурства на джипитата

Болница "Пирогов" има готовност от 1 май да предложи на личните лекари в София да поеме 24-часовата им неотложна помощ (разположение) чрез сключване на договори с обновения, разширен и модернизиран медицински център към университетската болница. Това съобщиха от там. 
Всички общопрактикуващи лекари са задължени по закон да предоставят на пациентите си неотложна 24-часова медицинска помощ. Сега повечето от тях сключват договори с частни медицински центрове за часовете извън работното си време и официалните почивни дни. В голяма част от случаите пациентите биват насочвани към някоя спешна болница поради липса на специалисти в частните центрове. 
Сключвайки подобен договор с Медицинския център на "Пирогов", личните лекари в София ще предоставят на своите пациенти достъп до всички специалисти на университетската болница "Пирогов" дори през почивните и празничните дни, допълват от болницата.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

спешна помощ, неотложна помощ, лични лекари, Пирогов

Street of Art

Силните жени - какво ги свързва

Четвъртък, 15 Септември 2016 / Стил
Защо да избереш трудностите и липсата на компромиси е единственият път към щастието     1. Непрекъснато търсят растеж   Отлично разбират, че единственото нещо, което стои между тях и техния успех са малките, задължителни стъпки, които трябва да извървят. Те се движат последо [...]

Стив Вай отказа концертите в региона

Четвъртък, 21 Юли 2016 / Под прожектора
По повод последните събития в Турция концертите на Стив Вай в Истанбул и София се отлагат   Днес организаторите Firestorm Productions са получили окончателно потвърждение за отлагането на концертите на Стив Вай в двете държави. Тежкото решение е следствие на трагичните събития от послед [...]