Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

„Пирогов“ предлага да поеме неотложната помощ на личните лекари

Четвъртък, 19 Април 2018 / Общество
175
  • Най-голямата спешна болница в страната има готовност да поеме неотложните дежурства на джипитата

Болница "Пирогов" има готовност от 1 май да предложи на личните лекари в София да поеме 24-часовата им неотложна помощ (разположение) чрез сключване на договори с обновения, разширен и модернизиран медицински център към университетската болница. Това съобщиха от там. 
Всички общопрактикуващи лекари са задължени по закон да предоставят на пациентите си неотложна 24-часова медицинска помощ. Сега повечето от тях сключват договори с частни медицински центрове за часовете извън работното си време и официалните почивни дни. В голяма част от случаите пациентите биват насочвани към някоя спешна болница поради липса на специалисти в частните центрове. 
Сключвайки подобен договор с Медицинския център на "Пирогов", личните лекари в София ще предоставят на своите пациенти достъп до всички специалисти на университетската болница "Пирогов" дори през почивните и празничните дни, допълват от болницата.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

спешна помощ, неотложна помощ, лични лекари, Пирогов

Street of Art

Може ли витамин С наистина да лекува настинка?

Неделя, 30 Октомври 2016 / Хранене и Здраве
Още при началните симптоми на настиването много от нас посягат първо към чашата с портокалов сок или таблетката витамин С. Но ефективни ли са наистина те?Портокалите, грейпфрутите и другите богати на витамин С плодове притежават много здравословни качества. Но доста проучвания показват, че кон [...]

Музикалният свят изгуби Крис Корнел

Петък, 19 Май 2017 / Под прожектора
Фронтменът на Soundgarden беше намерен мъртъв в хотелската си стая в Детройт   Фронтменът на Soundgarden Крис Корнел се е самоубил, предаде Ройтерс, като се позова на службата за съдебна медицина в окръг Уейн, в северния американски щат Мичиган. 52-годишният музикант беше открит мъртъ [...]