Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Безплатни чадъри на 17 плажа това лято

Понеделник, 25 Май 2020 / Общество
158
  • StreetWatch

На останалите таксите ще са от 1 до 5 лева

 

Едва 17 плажа ще предложат безплатни чадъри и шезлонги това лято в опит да привлекат повече туристи. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова в Слънчев бряг. Сянката ще е безплатна на Обзор-юг, Елените, Ахелой, Каваци-север, Каваци-юг, ММЦ Приморско, Царево-централен. На останалите 115 плажа чадърите и шезлонгите ще се ползват на цени между 1 и 5 лева.

В Златни пясъци, например, цените ще са от 2 лева. В Слънчев бряг навсякъде цените ще бъдат от 4 лева. В Албена цените на плажните принадлежности ще са по 1 лев.

До 30 май министърът ще изпрати уведомление до концесионерите, на базата на техните предложения, за реципрочното намаление на таксите им.

Ангелкова изрази надежда, че намалените цени ще привлекат интереса на българските туристи, а също и на чуждестранните.

До 30 май Министерството на туризма трябва да изпрати уведомление на концесионерите за реципрочно намаление на таксите им. Онези от тях, които не спазят поетте ангажименти за намаляване на цените, дължат глоба от 50 000 лева. При повторно нaрушeниe глобата е 100 000 лв.

Дали обаче нулевите или по-ниските цени на сянката на плажа ще са достатъчни да върнат прогонените български туристи от родните курорти и готови ли са хотелиерите и ресторантьорите да предложат по-учтиво и качествено обслужване именно за клиентите си от България е въпрос, на който ще отговорим след края на сезона. 

Вижте още:

Най-странните плажове в света

Красиви плажове

Как да изберем козметика за защита от слънцето

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

черноморие, море, туризъм, плажове, цени, чадъри, шезлонги

Street of Art

Цветна есен със собствен стил

Събота, 16 Септември 2017 / Стил
Какви са новите тенденции при обувките за сезон есен-зима 2017?   Ние, дамите знаем от опит, че когато става въпрос за обувки, модерното и актуалното не винаги означава и удобно. Обувките с остър връх са на модния подиум от доста време, така че не ги изхвърляйте от гардероба си. Модна к [...]

Годините й отиват

Петък, 13 Януари 2017 / Стил
61-годишната Ясмина Роси позира по бански, за да докаже, че красотата няма възраст    Обикновено рекламите на бански са силно сексуални, но както можете да видите, не е задължително да е така. 61-годишният модел Ясмина Роси доказва, че жената е красива на всяка възраст, а снимките [...]