Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Бизнесменът Иво Прокопиев също получи обвинение

Вторник, 10 Януари 2017 / Общество
263
  • 24news.bg

Той ще отговаря за това, че умишлено е улеснил бившият финансов министър Симеон Дянков да извърши престъпление в приватизацията на дялове на ЕВН

 

Прокуратурата повдигна обвинение на Иво Прокопиев по делото за продажба на акциите на държавата в „ЕВН Електроразпределение България" АД.

По същото досъдебното производство бе привлечен в последните дни на миналата година и бившият министър на икономиката Трайчо Трайков.

Предстои обвинение да бъде повдигнато и на бившия финансов министър от кабинета "Борисов 1" Симеон Дянков.

Бизнесменът Иво Прокопиев ще отговаря за това, че в периода май - юни 2011 г. умишлено е улеснил Симеон Дянков да извърши престъпление по служба, свързано с приватизацията.

Прокопиев е с мярка за неотклонение "подписка".

Малко по-късно Прокопиев разпространи позиция, в която определя обвинението като "абсурдно и нелепо". Той заявява категорично, че обвинението няма нищо общо нито с фактите, нито с правото.

"От постановлението на прокуратурата не разбрах, а и следователят не можа да ми обясни с какво съм помогнал на бившият финансов министър Симеон Дянков, нито какво конкретно съм извършил по сделката за борсова приватизация на ЕВН. Всъщност по тази сделка аз нищо не съм извършил", заявява Прокопиев.

Според позицията му мотивите с този фарс два месеца преди предстоящите избори са прозрачни и напълно политически, а в същността си "обвинението" е клевета, която приравнява прокуратурата на обикновен инструмент за репресия на опонентите на корупционното статукво в страната, подобен на кафявите медийни бухалки.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Иво Плокопиев, Трайчо Трайков, Симеон Дянков, ЕВН, приватизация

Street of Art

Мечът и пръстенът на Хан Кубрат са изложени в Националната галерия

Събота, 25 Май 2019 / Под прожектора
България поиска от Ермитажа отливки на ценните реликви   Два от най-емблематичните предмети за хан Кубрат - мечът и пръстенът с монограм, пристигнаха в България. Те се съхраняват в Ермитажа в Санкт Петербург, но сега са изложени в Националната художествена галерия и могат да бъдат видян [...]

Какво е важно да знаем, за да се предпазим от COVID-19?

Неделя, 08 Март 2020 / Хранене и Здраве
Министерството на здравеопазването разпространи мерки за предпазване от заразата   Какво е важно да знаем, за да се предпазим от коронавируса - Министерството на здравеопазването разпространи мерките, които всеки трябва да има предвид:  Спазвайте висока лична хигиена - мийте ръцет [...]