Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Борисов подаде оставката на кабинета

Неделя, 13 Ноември 2016 / Общество
1575
  • komentator.bg

"За нищо не съжалявам, трябва да се оцени грешката, която сме направили, или поредица от грешки", заяви премиерът 

 

Премиерът Бойко Борисов изпълни обещанието си и обяви, че ще подаде оставка след загубата на кандидата на ГЕРБ на изборите за президент. Според предварителните прогнози Цецка Цачева губи с резултат от 36% в сравнение с 58% за подкрепения от БСП ген. Румен Радев. 

"Да поздравим победителите. Да поздравя ДПС и колегите от ДСБ, които направиха всичко възможно това да се случи. Имаме нова политическа ситуация в България. Управляващата коалиция няма мнозинство. Не можем да правим реформи. Дори и бюджета не можем да приемем", заяви след резултатите Бойко Борисов. Той посочи, че оставката на правителството ще бъде депозирана в първия работен ден на парламента. 

Борисов не скри разочарованието си от това, че хората не били оценили "видимите неща", които неговото правителство е направило със строежа на пътища и друга инфраструктура. Ще видим какво е накарало хората в анализа, който ще направим, да загърбят всичко това, което сме направили, отговори на журналистически въпроси премиерът. 

"За нищо не съжалявам, трябва да се оцени грешката, която сме направили, или поредица от грешки, хората да оценят това, което сме направили ...", заяви Борисов и прекрати изявлението. 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Бойко Борисов, избори, президент, оставка, кабинет

Street of Art

Роджър Уотърс гостува у нас с новото си турне Us + Them

Вторник, 26 Септември 2017 / Под прожектора
Шоуто е комбинация от творби от дългогодишната кариера на музиканта с Pink Floyd и нови песни    Английският музикант Роджър Уотърс гостува с новото си грандиозно турне Us + Them на 4 май в зала "Арена Армеец", съобщиха организаторите от "София мюзик ентерпрайсис".  [...]

Здравословното хранене на децата е наша отговорност

Събота, 24 Юни 2017 / Хранене и Здраве
Ние сме примера, който те следват и не трябва да го забравяме   Телевизионните реклами за нездравословна храна може да направят трудна битката с децата ни да се хранят добре. Но е важно да настроим графика си така, че приготвянето храна и храненето в къщи да се превърне в практика [...]