Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Босия: Белите стаи за шофьорски изпити са пробити

Понеделник, 13 Август 2018 / Общество
352
  • БГНЕС

 

След два месеца от началото на гладната стачка на Николай Колев няма особен напредък по разследването на сигналите, подадени от него

 

 

"Да се очаква от мухата и то от конската муха да събира мед, е най-глупавото нещо". С тези думи дисидентът Николай Колев – Босия, който продължава гладната си стачка вече над два месеца, влезе на извънредното заседание на създадената по негови сигнали временна парламентарна комисия. Босия започна гладна стачка на 13 юни с искане за оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски заради схема за продажба на шофьорски книжки, която според него е причина за огромния брой на жертвите по пътищата.

Той протестира и срещу това, че уволнени за корупция служители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" са възстановени на работа.

„Белите стаи, в които се явяват на изпит кандидат-шофьорите са пробити. Мантрата, че те са непробиваеми не е истина“, заяви Николай Колев, цитиран от БГНЕС. Той поиска да не се дава думата на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ Дамян Войновски, защото бил казал достатъчно лъжи.

„Николай Колев-Босия хвърля обвинения, които са неистини и изкривява истината. Вярно е, че в предишно заседание казах, че ИААА не са разследващ орган, но винаги, когато сме имали съмнение, сме подавали сигнали на полицията“, каза в своя защита Войновски и заяви, че е завел дело срещу Босия заради това, че е казал в личния си блог, че той е лъжец. Същото ще направя и за обвинението му, че съм корумпиран, добави още той. Войновски подчерта, че „белите стаи“ не са пробити и че имат доказателства за всички изпити, които са преминали през тях. Председателят на комисията Станислав Иванов не отговори на въпрос дали са проверени сигналите, по които тя е била сезирана да работи и да провери. Омбудсманът Мая Манолова също присъства на заседанието. „Бях сезирана от Николай Колев-Босия. Той поиска подкрепата ми като омбудсман. Срещах се с него на няколко пъти. Изпитвам огромна тревога за неговото здравословно състояние. Той е в гладен протест от 62 дни, както и към българските граждани, които стават жертва на войната по пътищата. 122 души са загинали от 13 юни до днес. Причините за тези трагедии са различни – част от тях са заради безотговорното отношение на шофьорите. Гражданите очакват отговорно отношение от страна на държавата и институциите“, заяви Манолова.

Тя добави, че ще поиска свикването на междуведомствена комисия, която да поиска разследване в ИААА, защото създадената временна комисия няма тези правомощия. Манолова изрази притеснение и от бавния ход, с който действа временната комисия. При пореден опит на Станислав Иванов да даде думата на Войновски, Николай Колев-Босия напусна залата и каза, че няма да слуша престъпници, които прикриват свои хора.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Николай Колев -Босия, сигнали за корупция, шофьорски книжки, парламент, комисия, транспорт

Street of Hope

Камерите няма да помогнат

Петък, 12 Май 2017 / Гласът на детето
Те могат да са средство за контрол на агресията, но едва ли ще са полезни за възпитателния процес    В последните дни новините, свързани с насилие върху деца, са буквално всекидневни. Една от националните телевизии дори ги пусна в хроника, защото иначе трябваше да посвети половинат [...]

Всеки може да чете

Петък, 29 Септември 2017 / Гласът на детето
Семинар за родители на деца със специални образователни потребности ще проведе авторката на книгата Натали Хейл     "Всеки може да чете" - това е името на книгата на Натали Хейл, както и темата на една специална среща - семинар, която организира Сдружението на родителите на деца с [...]