Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

България – скритото бижу на Европа

Петък, 05 Януари 2018 / Общество
234
  • eu2018bg.bg

Страната ни се представя с три видеоклипа, създадени за председателството на Съвета на ЕС

 

България – страната, в която се влюбваш от пръв поглед, скритото бижу на Европа – това е образът, който цели да изгради на страната ни един от трите клипа, подготвени във връзка с председателството на Съвета на ЕС.

Заглавието на видеото е "Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед". То разказва за България през очите на момче и момиче, в чиито роли влизат актьорите Лорина Камбурова и Бойко Кръстанов. Двата се срещат на гара и тръгват на пътешествие из България, за да видят красивата й природа, да се срещнат с обичаите и българските хора. Триминутното видео показва нестинарството, кукерските традиции, българската музика, гостоприемството на българите и кирилицата. Клипчето обаче представя страната повече като туристическа дестинация.

 

 

Вторият клип, който също беше представен днес, е за приоритетите на българското председателство. Третият ще покаже българските постижения „за това какво България сме дали на света”, който министърът на председателството Лиляна Павлова се надява да бъде представен през следващите седмици. И трите клипа ще имат превод на английски език и жестомимичен превод. „Музиката на Председателството е специално композирана от Краси Тодоров. Ще се използва във всички аудио-визуални материали“, каза още министърът. Цената за създаване на трите видеоклипа е 202 хиляди лева.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

председателство на България на Съвета на ЕС, клип, видео, Лиляна Павлова

StreetView

Какво е общото между Статуята на свободата и Айфеловата кула

Събота, 28 Май 2016 / Места
  И двата паметника, символи на независимостта, са дело на французи, но не е само това     Две от най-големите туристически атракции в света са дело на французи. И двата паметника символизират независимостта, строени са по едно и също време и по подобни поводи - Статуята на [...]

Бистришкият водопад

Събота, 24 Март 2018 / Места
Водопадът над дупнишкото село Бистрица е един от най-красивите в България   Пролетта закъснява, но съвсем скоро слънцето отново ще се завърне, така че да започваме с плановете за разходки. Бистришкият водопад, познат сред местните и като Самоковището, е едно от местата, които горещо ви [...]