Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

България – скритото бижу на Европа

Петък, 05 Януари 2018 / Общество
266
  • eu2018bg.bg

Страната ни се представя с три видеоклипа, създадени за председателството на Съвета на ЕС

 

България – страната, в която се влюбваш от пръв поглед, скритото бижу на Европа – това е образът, който цели да изгради на страната ни един от трите клипа, подготвени във връзка с председателството на Съвета на ЕС.

Заглавието на видеото е "Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед". То разказва за България през очите на момче и момиче, в чиито роли влизат актьорите Лорина Камбурова и Бойко Кръстанов. Двата се срещат на гара и тръгват на пътешествие из България, за да видят красивата й природа, да се срещнат с обичаите и българските хора. Триминутното видео показва нестинарството, кукерските традиции, българската музика, гостоприемството на българите и кирилицата. Клипчето обаче представя страната повече като туристическа дестинация.

 

 

Вторият клип, който също беше представен днес, е за приоритетите на българското председателство. Третият ще покаже българските постижения „за това какво България сме дали на света”, който министърът на председателството Лиляна Павлова се надява да бъде представен през следващите седмици. И трите клипа ще имат превод на английски език и жестомимичен превод. „Музиката на Председателството е специално композирана от Краси Тодоров. Ще се използва във всички аудио-визуални материали“, каза още министърът. Цената за създаване на трите видеоклипа е 202 хиляди лева.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

председателство на България на Съвета на ЕС, клип, видео, Лиляна Павлова

StreetView

Най-странните плажове в света

Понеделник, 02 Октомври 2017 / Места
  За сбогуване с лятото решихме да се разходим до най-страните плажове в света, поне според нас. Може и да звучи странно, но се оказва, че има хора, които приемат за истинска атракция прелитащите над главите им самолети. Странни солни фигури, стъкълца и естествено невероятни гледки. [...]

Къде се женят българите?

Неделя, 06 Август 2017 / Места
Някои хора търсят нетрадиционни места, други предпочитат утъпканите пътеки и лукса   Страната ни е малка, но много красива, природата ни е неповторима и оставя всеки гост на страната ни без думи, онемял от хубостта на родината ни.  Ето няколко от най-популярните дестинации за сват [...]